1.Cuz är tillbaka med "BAD BUNNY"

Första officiella släppet för året refererar till den stora reggaetonstjärnan – men inspirationen kommer från Kanye West

1.Cuz gör återigen en comeback och är tillbaka med ny musik med årets första solosläpp. Låten heter ”BAD BUNNY” och med tanke på namnet började rykten spridas som att detta skulle kunna bli 1.Cuz första reggaeton-låt. Svaret är dock nej, men förklaringen till namnet har en intressant bakgrund.

Inför releasen av VULTURES 1 genomförde Kanye ”Ye” West & Ty Dolla $ign en mängd lyssningsevent runt om i världen.  En låt som förväntades dyka upp på albumet var tillsammans med just Bad Bunny, men den kom dessvärre inte med i slutprodukten pga sådana typer av oklara omständigheter som endast Ye själv vet om. 1.Cuz snappade dock upp klippet och inspirerades utav beatet som används just i denna låt. Strax efter ringde han upp sin goda vän och producenten 01an och frågade vad han precis hört, vilket resulterade i den nya singeln.

”Det är trummorna som skiljer sig från tidigare låtarna som man lyssnat på. Det är en typ av ’Jersey drill’ fast i reverse”, berättar 1.Cuz

Mycket riktigt är tempot högt i ”BAD BUNNY”, som blandar de två trendiga stilarna med en twist. Den är en kaxig och skrytsam låt som dock kan komma att bli hans sista inom denna typ av hiphop. 1.Cuz har nämligen meddelat att hans kommande musik kommer ta en liten annan riktning, men mer än så vet vi inte i skrivande stund.

Lyssna på ”BAD BUNNY” och mer ny musik i DOPEST Playlist!