10 sydkoreanska rappare du borde känna till just nu

Beenzino, Jay Park, CL eller Keith Ape? Dessa artister känner du förmodligen till … Men hur bra koll har du egentligen på sydkoreansk hip hop?

Hip hop är en musikgenre som under de senaste åren ökat i popularitet, inte bara i USA där det är den mest populära genren, utan även internationellt. I Sydkorea växer hip hop-scenen snabbt. Artister som Beenzino, Jay Park, CL eller Keith Ape känner många hip hop-fantaster till, men många känner inte till Sydkoreas undergroundscen. Dessutom finns det ett stort antal artister som är kända lokalt, men som vi upplever inte får tillräckligt mycket internationell uppmärksamhet. Därför har vi sammanställt en lista på: 10 Sydkoreanska hip-hop artister du borde känna till just nu.

1. Swervy-Unmainstream

Swervy sticker verkligen ut bland andra sydkoreanska rappare med sitt nästan sadboys-liknande flow. Rapparen är från Seoul och Unmainstream är en låt från hennes debut EP Bunny Bullet.

2. Eco Yard - Exchange

Eco Yard hör till samma musikkollektiv som Swervy - Team YAYA. Se den egenproducerade musikvideon till Exchange ovan.

3. Sik-K - YeLowS Gang

23-åriga Sik-K, är en del av Yelows Mob. Han har tidigare jobbat med kända koreanska artister som Jay Park. Hans stil är en blandning mellan hip hop och R&B. Sik-Ks karriär tog fart 2017 då han släppte albumet BOYCOLD.

4. Killagramz - Faint

Killagramz såg från början rap som en hobby och har tidigare hållit på med beatbox. Det var inte förrän efter gymnasiet som han verkligen började ta sin musikkarriär på allvar. Killagramz har i tidigare intervjuer berättat att han hämtar mycket inspiration från Eminem.

5. JVCKI WAI - ANARCHY

JVCKI WAI har en hård och nästan aggressiv ton. Från början ville hon bli en singer-song-writer eller rockstjärna men landade tillslut inom genren hip hop. Hon är definitivt en artist som du bör hålla ögonen på i år.

6.Don Mills - Yonge and Finch

Don Mills gjorde debut 2013. Han är en hyllad koreansk rappare som nominerats till "Best Rap Record award" under KMA och samarbetat med bland annat Beenzino.

7. CHANGMO - One More Rollie

CHANGMO är en 23-årig sydkoreansk rappare och producent. CHANGMO är välkänd i Sydkorea och med hans växande fanbase börjar han även få internationell uppmärksamhet. Under 2017 blev han nominerad till BET-awards under kategorin "Best International Viewers Choice".

8. G2- Rapflicks

G2 är en rappare som faktiskt växt upp i USA men sedan återvänt till Sydkorea.  Rapparen har medverkat i Brainwash Unit tillsammans med Keith Ape. I Rapflicks samarbetar han med Paloalto och Huckleberry.

9. DPR LIVE - Please

Soundcloud-rapparen DPR LIVE släppte sitt debutalbum Coming To You Live under 2017. Håll ögonen på honom i år och spana in den snygga videon till låten Please. Rapparen är en del av kollektivet DPR, med artister från hela världen vilket skapar en mycket unik stil i deras låtar.

10. OG SCHOOL PROJECT- OGZ

OG SCHOOL PROJET är en grupp bestående av rapparna Jo Woo Chan, Park Hyun Jin och ACHILLO. I videon ses de iklädda skoldräkter.

EXTRATRACK: YAEJI - RAIN GURL

Yaeji är DJ, rappare och sångare. Hon är född i USA och bor i New York men har rötter i Sydkorea. Vi tyckte att stjärnskottet förtjänade en plats på listan! Yaeji har förutom att DJ:a gjort kända, dansvänliga låtar med hip hop-inslag, som Raingurl och Drink I'm Sippin On.