10an aktuell med debutalbumet ’Candyland’

Albumet ’Candy Land’ gästas av GULEED och 2M

Idag släpper den Västerås-baserade rapparen 10an sitt efterlängtade debutalbum CANDYLAND. Skivan följer upp EP:n Sub Zero från tidigare i år. Den nya plattan består av totalt 10 spår och inkluderar de tidigare släppta spåren "Blue Cheese", "Gangland" och "Maraton" ft. 2M.

CANDYLAND ges ut via Bando Kids Music, som även är hem åt artisterna Ant Wan och 2M. Sedan det grundades har de gjort det klart att Bando Kids Music är mer än bara ett skivbolag. Musikkollektivet har utan tvekan startat en ny våg av iskall trap på den svenska hiphopscenen. Den känsla som lyssnaren lämnas med efter att ha lyssnat igenom projektet är just kyla, och det är förmodligen ingen slump att 10ans projekt hittills har släppts under just de kallare årstiderna. CANDYLAND är definitivt one for the winter season.

Albumet har en rå, heavy-hitting produktion med hårda trap-beat, som för tankarna till just den amerikanska trap-scenen med namn som Polo G, YoungBoy NBA och Lil Tjay. Vi hör 10ans utmärkande, djupa och släpande röst som smälter samman naturligt med det melodiska och melankoliska sound som genomsyrar skivan. På CANDYLAND hörs dessutom gästspel från Malmö-rapparen GULEED på "De Ba Vi", samt vännen och kollegan 2M på den avslutande "Maraton".

Även om skivans röda tråd är just trap, visar 10an en musikalisk mångsidighet och vågar ta sig ann olika sound. Albumets inledande track "Rari" har inslag av lationvibbar. På "Min Liga", som handlar om lojalitet, hörs renodlad trap över ett kallt pianobaserat beat. Kärt barn har många namn ... Snö, ladd, slajf, kokain. Ett av de mest utstickande spåren är just "Cocaine Paradise". Det är en svävande låt där lyssnaren dras in i en dimma av droger, och toppen av rushen. "Cocaine Paradise" kan beskriva världen kring drogerna, trap house, att växa upp kring droger, eller vänner som fallit offer för lust.

CANDYLAND känns som 10ans starkaste projekt hittills. Den visar prov på en skicklig musikalitet och ett sound som sticker ut på den svenska hiphop-scenen. Även om det kan liknas vid den amerikanska trapscenen, är det viktigt att påpeka att det på inget sätt är en kopia. Tillsammans med Bando Kids Music i ryggen lyckas 10an bana vägen för ett nytt sound - som är under ständig utveckling.

Lyssna på CANDYLAND nedan!