2M släpper den tidigare teasade "Politik"

Riktad till Sveriges politiker

Precis efter valet gick rapparen 2M ut med en teaser på en kommande låt på sin Instagram. Vad vi fick höra var en vers från låten ”Politik” som släpps i sin helhet idag. Teasern fick snabbt spridning på sociala medier eftersom han valde att rappa om just politik, och på ett sätt, var hans svar på politikernas problem.

2M har gjort det känt för sig att lägga ned mycket tid och känsla på just låttexter. Detta är en viktig aspekt i genren drill, och något som fler och fler väljer att bort-prioritera. När man lyssnar på en 2M-låt kan man garantera att bli underhållen av hans rader, vare sig de är roliga eller hemskt råa. En chockfaktor som är viktig när det kommer till rapp.

På singeln ”Politik” slänger han en känga till politikerna och deras återkommande debatt om gängkulturen i Sverige, och hur man ska lösa problemen på gatan. Istället nonchalerar han dom totalt och ger svar på tal, ur en ”kriminells” perspektiv, där deras argument enligt honom blir löjliga. På omslaget ser vi även rapparen bränna sitt röstkort. Refrängen lyder:

”I nya rabatten de pratar om att höja på straffen, som att politik kommer få mina jappare bry sig om ungdomsrabatten/ Mina pengar är svarta, jag kan inte bry mig om dom höjer på skatten/ Dom vill ändra på skolan, som att inte gatan lärde oss matten”.

Lyssna på hela låten ”Politik” av 2M i DOPEST Playlist nedan.

@dopest.se

@2m.official blir politisk på sin nya låt 👀 Hur tycker ni den låter? #2m #svenskhiphop #4u #hiphop #musik #val #val22 #fördig #fyp #politik #sverige #val2022 #orten #ortenmusik #fördigsidan #foryou

♬ original sound – DOPEST