Utredning för 2Pac-mordet öppnas upp igen

Det olösta fallet har debatterats i över 27 år, nu har polisen i Las Vegas tagit nya åtgärder kopplat till utredningen

Amerikanska TMZ och ABC 7 bland många andra medier rapporterade inatt att utredningen kring mordet på Tupac ”2Pac” Shakur, vilket skedde i Las Vegas 1996, har öppnats upp igen. Den legendariske rapparen sköts i sin bil vid ett stoppljus nära boulevarden Las Vegas Strip och han dödförklarades sex dagar senare, endast 25 år gammal.

”LVMPD kan bekräfta att en husrannsakan genomfördes i Henderson, Nevada den 17 juli 2023, som en del av den pågående mordutredningen av Tupac Shakur. Vi har inga ytterligare kommentarer i nuläget”, säger Las Vegas-polisen i ett uttalande, enligt ABC 7.

Exakt vad husrannsakan gäller eller vad den resulterat i är ännu oklart, men att polisen väljer offentligt gå ut med den som kopplad till mordutredningen är intressant. Enligt källorna låg hemmet nära motorvägarna Interstate 11 och Wagon Wheel Drive i området Henderson, varav ingen person har tagits i förvar av polisen hittills.

Mordet på 2Pac har diskuterats frenetiskt sedan det skedde för snart tre årtionden sen. Allt från konspirationsteorier om att skivbolagsmogulen (och numera morddömda) Suge Knight skulle vara inblandad till att 2Pac fortfarande lever och gömmer sig på Kuba har kastats runt på online-forum och i media, men vad som är fakta är att ingen arresterats för sin inblandning i mordet och alla polisens utredningsförsök strandats. Om denna husrannsakan kan komma att ändra på det återstår att se.