adidas running

4 tips som utmanar din löpning i sommar

Fyra enkla knep som hjälper din löpning

Sommaren är till för att vara utomhus, och det gäller även träning. Utmana och uppdatera din löpning genom 4 enkla tips: Få hjälp att hålla koll på kilometer och tider genom NRC appen, öka ditt fokus med rätt hörlurar som Reimers och se till att du använder rätt löparskor för ditt löpsteg. Några viktiga men enkla punkter för att hjälpa dig bli starkare men också göra träningen lite roligare. Se över våra tips här nedan.

 

#1 Utmana dig med en digital-PT

Att ladda ner en träningsapp är ett bra sätt för dig som vill bli snabbare, öka din distans eller komma igång med din träning. Nike Running App (NRC) är en utav de, med hjälp av individuella inställningar, får du en egen PT i din mobil som håller koll på tid, snabbhet, distans och hur du håller ditt fokus under en löprunda. Appen sparar dina resultat så att du kan se hur du förbättrar dig eller saktar ner på farten.  I NRC, som tyvärr blev uppdaterad för något år sedan till mångas besvikelse men fortfarande levererar, är även enkel kopplad till Spotify där du kan specialisera dina spellistor och ändrar musiken till hur snabbt du springer.

Bildresultat för nrc app

#2 Skaffa rätt hörlurar för din träning

Musik är för många ett sätt att orka prestera det extra på slutet, medan andra hellre vill fokusera på andning och känner att det är bättre utan musik i öronen. För de som uppskattar sina favoritlåtar under löprundan eller intervallträningen är anpassade hörlurar en viktig faktor.

Urbanears har ett brett utbud av hörlurar, deras modell Reimers går steget längre när det kommer till högintensivträning. De är anpassade för löpning, och har en mjuk gummibåge som ger både bra passform och stabilitet som hindrar att de faller ur öronen. Den tre-knapp funktionen ger dig ett lätt sätt att snabbt byta låtar och justera volymen utan att avbryta din träning. Ett extra plus med just dessa hörlurar är att de har inbyggd reflex som reflekterar i mörkret och gör att blir du extra synlig.

Sweat it out in style with the new Urbanears Active collection.

A post shared by Urbanears (@urbanears) on

#3 Se över din löpteknik

Löparskor hjälper dig få ett bra löpsteg och orkar prestera längre. Löplabbet har en bra service för att hitta en sko som passar ditt löpsteg. Ett besök i en av deras butiker är värd att testa, passar likaväl dig som är nybörjare och mer erfaren. De mäter, kontrollerar och låter dig dessutom test springa på löpband i butik för att få dig att verkligen få testa skon innan du bestämmer dig. På löplabbet är det inte konstigt att se flertal besökare springa runt och testa sin speed i butiken.

Relaterad bild

Nike Running

#4 Ladda om

Självklart kan vi nämna kost, skriva en lång punkt om protein, kolhydrater och enzymer som en del av hur du ska maximera din träning. Vilken kost som hjälper dig orka längre och bli starkare fysiskt och får dig att ladda om. Men vi alla är olika och ser olika ut så vi spar den kost-punkten till senare. Vårt korta tips: Ät hälsosamt med mycket protein, grönt, drick mycket vatten och lev hållbart.