Foto: Pressbild

50 Cent: ”Diddy fick 2Pac dödad”

Finns det någon sanning i anklagelserna?

I helgen landade 50 Cents "The Final Lap Tour" i Sverige och Avicii Arena, där den stora nyheten att Busta Rhymes skällde ut publiken för sin passivitet. Senare under veckan besökte dock turnén Riga i Lettland, där det var 50:s tur att vara kontroversiell på scenen.

Han följde upp en tidigare Tweet där han insinuerar att Diddy (aka "Brother Love", "Puff Daddy" eller bara "Puffy") ska ha haft något att göra med Tupac "2Pac" Shakurs död. Skjutningen av legendaren skedde 1996, men har varit på nyhetsagendan under de senaste veckan då en man arresterats för sin inblandning i mordet, 27 år efter att det skedde.

50 pausade en låt för att hålla en monolog om den uppmärksamhet han fått sedan tweeten, där han efter att ha läst nyheterna om mordet hävdar att "Brother Love fick 2Pac dödad" och att det är "dags att skaffa sig en advokat". Han pratar om sin oförmåga att hålla sin mun stängd och hur det påverkar honom, men verkar ändå hålla fast vid sina spekualtioner.

"Jag har pratat med en terapeut som försöker hjälpa mig med all skit jag säger. Det är galet det som kommer ut ur min mun utan anledning ibland, utan någon jävla anledning. Jag kanske sa den där skiten om Puffy för att han fick 2Pac dödad. Jag trodde att det var för en riktig anledning, och sedan tänkte jag bara på det. Jag ville lägga upp skiten jag sett på nätet", säger 50.

Diddy & 50 har haft problem med varandra förut och det är inte heller första gången Diddys namn tas upp i samband med 2Pacs mord. Den arresterade mannen, Keefe D, har bland annat i sina memoarer nämnt att Diddy vid flera tillfällen ska ha beställt mord på både 2Pac och hans rival The Notorious B.I.G.