• Foto: Skullcandy
  • Foto: The North Face
  • Foto: Levi's / Zalando
  • Foto: Happy Socks / Åhléns
  • Foto: Balenciaga

7 stilrena produkter att fira Pride Month med

Vi är mitt i Pride Month 2023 och Prideparader pågår över hela Sverige, här är några tips som är både hjälpsamma & fashionabla

Pride Month är i juni månad, men att stå upp för allas rätt till att vara sig själva är något man gör året om. Vi har letat upp fem olika plagg och accessoarer som inte bara passar under Prideparaden, utan som kan bli en självklar del av dina outfits.

Foto: Skullcandy

Skullcandy Crusher Evo All Love Edition

Skullcandy har nyligen lanserat sin Pride-kollektion i samarbete med To Write Love on Her Arms (TWLOHA), en ideell rörelse som arbetar för att ge hopp och hjälp till människor som kämpar med depression, missbruk, självskada och självmord. Hörlurarna utgår från den populära over-ear modellen "Crusher Evo", som bland annat har 40+ timmars batteritid och anpassningsbart ljud via en officiell app.

All Love Edition släpps i begränsad upplaga har en Pride-inspirerad färgskala som är utformad för att hylla rätten till kärlek. De finns tillgängliga nu på Skullcandys hemsida för 2 349kr.

Foto: The North Face

The North Face "Outdoors Together" T-Shirt

Amerikanska The North Face har under de senaste månaderna varit på turné med sin "Summer of Pride"-kollektion, som inkluderar en rad en serie kläder och accessoarer med regnbågstema tillverkade av återvunnet material. De samarbetade med Drag Queen och HBTQ+-aktivisten Pattie Gonia för turnén med samma namn, "Summer of Pride", och bjöd in människor runt om i USA att ta del av olika events.

Kollektionen har vi i Sverige också fått tillgång till, varav den vita t-shirten med sloganen "Outdoors Together" är ett självklart val som faktiskt finns tillgängligt till ett nedsatt pris av 320kr på deras hemsida.

Foto: Levi's / Zalando

Levi's "Let Us Love" jeansjacka

Ett plagg på den dyrare skalan, men med definitivt mervärde, är Levi's "Let Us Love"-jacka. Baksidan har ett broderat duvmotiv i regnbågsfärger med orden "Let us Love" inkorporerat i ett riktigt 60-talstypsnitt. Den har också flera olika utsmyckningar med Pride-tema, som en regnbågsfärgad Levi's-flik, regnbågsfärgad "Two Horse Pull"-etikett och speciella pärlcentrerade detaljer i jeanstyget framtill.

Jackan må kosta 22 465kr på Levi's hemsida, men det är pengar som både går till en rättvist producerad jacka och ett större mål. Delvis med intäkter av kollektionen donerar Levi's nämligen årligen 100 000$ till OutRight Action International, en global organisation som arbetar för att främja mänskliga rättigheter för HBTQ+-personer över hela världen.

Foto: Happy Socks / Åhléns

Happy Socks Pride Collection

Svenska Happy Socks är inte rädda för att inkorporera färg i sina kollektioner vanligtvis, så regnbågstemat passar redan utmärkt in i deras utbud. Här finns gåvopaket och enskilda par i flera olika varianter, alla med regnbågen närvarande.

10% av intäkterna från deras Pride-kollektion går även till organisationen InterPride, som är den internationella sammanslutningen för arrangörer av Pride-evenemang runt om i världen.

Foto: Balenciaga

Balenciaga Pride Hoodie

Ännu ett dyrare alternativ, men ett bevis på att även de allra mest high-end modehusen kan vara med och stå upp för Pride. De har inte släppt en kollektion för 2023 ännu, men Balenciagas Pride 22-kollektion är fortfarande tillgänglig och har fortfarande samma mål: Att likt Levi's hjälpa Outright International att främja mänskliga rättigheter världen över. Hoodien har ett tryck över ryggen som visar 24 flaggor, vilka representerar olika delar av LGBTQ+ communityt.

Hoodien finns tillgänglig på Balenciagas hemsida till ett pris av cirka 9 700kr (895$), men den finns även tillgänglig hos vissa återförsäljare.

Foto: Calvin Klein

Calvin Klein "Let It Out"

Calvin Kleins senaste kampanj "Let It Out" hyllar den kollektiva eufori som finns i hjärtat av HBTQIA+-samhället. Kampanjen är fotograferad av Karim Sadli och visar bland andra skådespelarna Amandla Stenberg och Brandon Flynn i "This Is Love"-kollektion. Kampanjen fångar energin energin i Pride genom bilder som uttrycker glädjen och friheten i att vara sitt mest autentiska jag, med designs som både blandar regnbågens färger med klassiska CK-designs, med flera olika organisationer som får ta del av intäkterna.

Hela kollektionen finns på Calvin Kleins hemsida.

Foto: COS

COS Club-collection

För att hylla den queera klubbkulturen och dess trygga miljöer har COS under Pride tagit fram en T-Shirt-kapsel i begränsad upplaga med unika designer som skapats med inspiration från fyra ikoniska klubbupplevelser världen över: Horse Meat Disco, House of Yes, Sink The Pink och Churros con Chocolate.

De stödjer även Not a Phase, Observatori Contra l'Homofòbia & Margate Pride med delar av intäkterna, i stöd för arbetat att fortsätta stödja HBTQIA+-samhällen internationellt så att alla kan känna sig respekterade, säkra och sedda. Hela kollektionen, som är disco-inspirerad med både mer avskalade och mer uttrycksfulla designs, finns tillgänglig på COS hemsida.