8 trygghetstips från Apple inför sommarens festivaler

Under sommaren ökar antalet festivaler, festkvällar och konserter – så håller du dig säker med hjälp av iPhone och mer

Sommaren 2024 är i full sving och festivaler, festkvällar och konserter avlöser varandra. Apple har samlat 8 tips på hur du kan använda iPhone och mer för att vara trygg och säker under sommarens festligheter:

Använd plånbok

Du kan använda appen Plånbok för att på ett säkert sätt förvara festivalbiljetter, ID-kort, kreditkort med Apple Pay, körkort, boardingkort,
tågbiljetter och mycket mer – på ett och samma ställe.

Ställ in medicinskt ID

Medicinskt ID ger utryckningspersonal tillgång till viktig medicinsk information från låsskärmen. De kan se information som allergier och fysiska besvär samt vem som ska kontaktas i en nödsituation.

Ladda ner kartor och använd offline

Spara ett område på en karta på iPhone och utforska det när du är offline. Visa information som tider och omdöme på platskort och få vägvisning steg för steg när du kör, går, cyklar eller åker kommunalt.

Hitta dina vänner med platstjänster

Med platsinformation i realtid kan du dela din platsinformation med vänner och familj i realtid – i en timme, en dag eller på obestämd tid. Om någon är på resande fot kan du få en känsla av vilken riktning de färdas i och hur snabbt.

Hitta dina saker

I Hitta-nätverket kan du dela AirTag eller andra tillbehör med upp till fem andra personer. Alla i gruppen kan använda precisionssökning och spela upp ett ljud för hitta en delad AirTag i närheten.

Dela kontaktinformation med nya vänner

NameDrop är en funktion som enkelt låter dig dela din kontaktinformation eller ta emot någon annans utan att de behöver röra din iPhone. Håll bara två iPhone-enheter – eller en iPhone och Apple Watch – nära varandra. Du
kan välja vilken kontaktinformation du vill dela och vilken du inte vill dela.

Använd satellit om du saknar täckning

  • Använd Nödanrop SOS via satellit:
    I en nödsituation kan du använda iPhone för att ringa larmcentralen och meddela dina nödkontakter.
  • Dela din plats med dina vänner via satellit:
    Funktionen finns på iPhone 14- och iPhone 14 Pro-modeller samt iPhone 15- och iPhone 15 Pro-modeller.

Meddela att du kommit hem säkert

Du kan använda Avstämning på iPhone för att automatiskt meddela en vän att du är framme och välja vilka detaljer vännen kan se om du inte lyckas slutföra avstämningen. Det omvända gäller också: om en vän har skickat en avstämning, men vännens iPhone inte har kommit fram som förväntat, kan du visa dess plats, batterinivå, mobilsignal med mera.