Rico Nasty - Countin' Up

Rico Nasty är den hårda rapparen från New York som under det senaste året tagit den amerikanska hiphopscenen med storm. Hon har ett kaxigt sound som pendlar mellan hiphop och trap (nästan på gränsen till punkigt). Själv definierar hon sin genre som "sugar trap". Hon fick sitt genomslag med singlarna "iCarly" och "Hey Arnold". Den sistnämnda fick senare en remix med ingen mindre än Lil Yachty. Du känner lätt igen hennes röst och sättet hon sjunger på. Hon använder sig nämligen av "yinging" vilket är en blandning av att skrika (yell) och sjunga (sing). Singeln "Countin' Up" finns med på artistens nyligen släppta album Nasty.

 

City Girls - Sweet Tooth

Är du trött på musikvideor där halvnakna tjejer dansar som objekt i bakgrunden och skulle vilja se omvända roller? Är du trött på den klassiska hitlåten "My Neck, My Back (Lick it)", men vill hitta något nytt i samma stuk? I så fall kan du göra dig redo för ytterligare en banger. Nämligen den självsäkra duon City Girls singel "Sweet Tooth" med tillhörande, färgsprakande musikvideo. 100% en riktig sommarhit.

 

Cherrie - Känns som 05'

Den svenska R'n'B sångerskan Cherrie har skapar ett namn för sig både inom Sverige och på ett internationellt plan. Med features från både Stormzy på låten "Aldrig Igen( må sådär)" och Kehlani på "163 För Evigt [Remix]", har artisten gått från klarhet till klarhet. Precis lika självklart kändes det när Cherrie släppte det nya albumet Araweelo. Höj blicken från din Motorola Flip Phone för en stund och spana in den nostalgiska videon till "Känns som 05'".

 

Ms Banks - Clap

Hårt, hårt hårt. Det är det enklaste sättet att beskriva UK-artisten Tyra Banks aka Ms Banks. Hm, Tyra Banks, does's it ring a bell? Vi kan förstå varför hon valde att ändra sitt artistnamn ... Men hårt är precis vad det blir på den energifyllda singeln "Clap". Ms Banks började skriva egna verser och skapa musik redan vid elva års ålder, och har sedan dess utvecklat ett eget, personligt sound. Lyssna själv!

 

Tierra Whack - MUMBO JUMBO

Tierra Whack är en artist som sticker ut ur mängden. Hon gör sin egen grej. Det märks tydligt på det nyligen släppta albumet Whack World. Projektet är endast 15 minuter långt, men det behövs inte mer än så för att skapa ett av de unikaste hiphop-albumen i år. Whack World är experimentellt och surrealistiskt. I samband med albumet släpptes dessutom flera musikvideos som även dem är nytänkande och nästintill obehagliga.

 

Maliibu Miitch - Give Her Some Money

27-åriga Maliibu Miitch från Bronx började sin karriär med battle-rapping i området hon bodde i. Sedan dess har hon hyllats av artister som Nicki Minaj och släppt både EP och singlar. Rapparen inspireras ofta av 90's rap och blandar det med ett modernt trap-sound. I en intervju med Hypebeast berättar hon att Maliibu är hennes lekfulla sida medan Miitch reflekterar hennes hårda South Bronx-sida.

 

Lilly Allen - Your  Choice (feat. Burna Boy)

Lilly Allen var ett välkänt namn under 2000-talets första årtionde med låtar som "Smile", "LDN" och "Fuck You". Något oväntat var det när artisten tidigare i år släppte albumet No Shame, med gästinhopp från artister som Giggs och Burna Boy. Hiphop-, och afrobeatssamarbeten var visserligen inte helt otänkbart med tanke på artistens visade intresse för streetwear under de senaste åren. Allen är dessutom från samma stad som Giggs, nämligen London. I sommar spelar hon på musikfestivalen Way Out West i Göteborg.

 

Lykke Li - two nights ft. Aminé

Ett något mer oväntat samarbete är Aminé som gästar Lykke Li på låten "two nights" från hennes senaste album so sad so sexy. Tidigare har hon jobbat med artister som Miike Snow, Röyksopp och Kleerup. Störst framgång fick Lykke Li med debutalbumet Youth Novels från 2008. Även hon kommer medverka under årets upplaga av Way Out West.

 

Teyana Taylor - Rose in Harlem

Namnet Teyana Taylor hamnade på mångas läppar när hon medverkade som dansare i Kanyes musikvideo till "FADE". Artisten från Harlem är signad till Kanyes skivbolag GOOD Music och har tidigare gästat honom på albumet My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Därför kom det inte som en chock när Teyana gick ut med att hennes debutalbum K.T.S.E skulle produceras av ingen mindre än Kanye West själv.

 

Glömt inte hålla dig uppdaterad på hemsidan och via vår Instagram för senaste nytt.