Foto: Disney

Abonnemanget höjs på Disney+

De presenterar även ett nytt, billigare alternativ med reklam

Efter att ha avslöjats för den amerikanska publiken är det nu bekräftat att Disney+ lanserar en ny abonnemangstyp från den 1:e november. Det som kommer är abonnemangsformen "Standard" med reklam, tillsammans med en 10kr-höjning på Standard och Premium. Det nya upplägget kommer att finnas tillgängligt i följande länder: Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Italien och Spanien.

”Lanseringen av ett abonnemang med reklam är nästa steg i evolutionen av Disney+. Det innebär fler valmöjligheter för våra tittare, men också för våra annonsörer. Disney+ fortsätter att sticka ut i dagens strömningslandskap genom ett fantastiskt värde för pengarna, med kritikerrosade serier och stora biosuccéer i en enkel och sömlös paketering", säger Jan Koeppen, President på The Walt Disney Company EMEA.

Befintliga kunders abonnemang finns kvar men döps om till Disney+ Premium och möjlighet finns även att byta till Standard eller Standard med reklam. Befintliga kunder som inte väljer att byta abonnemangsform kommer att betala det nya priset vid nästa betalningstillfälle från och med, eller efter, den 6:e december.