AC Milan och adidas presenterar 2017/2018 säsongens hemmakit

Spana in Milans nya hemmaställ

adidas fotboll har avslöjat AC Milans hemmakit för 2017/18 säsongen. Den enkla och eleganta designen påkallar klubbens ikoniska arv, med inspiration från två dominerande perioder i klubbens historia.

Den första inspirationskällan var 10-årsperioden 1950-1960. Det var årtiondet där klubben bekräftade sin storhet i italienska Serie A genom att vinna fyra titlar. Crewneck kragen och den röda remsan som löper ner i mitten av tröjan är båda hämtade från den kitdesign som användes under 1950-talet.

Bredden på de berömda svarta och röda ränderna inspirerades av perioden 1987/88-1997/98 där klubben etablerat sig som en dominerande europeisk stormakt och lyckades dra till sig en stor en global fanbas. Inspirationen till designen förhöjs ytterligare ett snäpp genom val av typsnitt för namn och nummer på baksidan av tröjan, vilket liknar vad som användes av de stora mästarna i dessa år.

Kitet avrundas med vita shorts och vita strumpor med röda ränder, samt ett alternativ med svarta strumpor och svarta shorts med röda ränder kommer även finnas tillgängligt. Tröjan kommer att bäras för första gången i Milans sista hemmatch för säsongen mot Bologna nu på söndag den 21:a maj.

Tröjan är tillgänglig nu och kommer att vara säljas uteslutande via adidas och officiella klubb butiker, Casa Milan Store och även på store.acmilan.com.