Academics släpper ”Journal III (ANG. KILSKRIFT)”

Random Bastards artistens första solosingel på sex år

Random Bastard kollektivet startades 2002 och har sedan dess gjort hiphop i alla former. I kollektivet ser vi artister som Fricky, Cleo, Gonza-Ra, och Academics. Idag släpper artisten, producenten och låtskrivaren Alexander "Academics" Juneblad singeln "Journal III (ang. Kilskrift)" som är hans  första solosingel på sex år. Han har tidigare släppt "Journal I”, "Journal II", "Tare Lugnt 4" och "Parken". Academics har fungerat som Frickys ständiga producent och mejslade tillsammans fram Aqua Aura EP.

Låten kondenserar allegoriskt en period på tre år i 5 minuter, så orden faller över taktgränserna och musiken svävar ut i det nästan obekväma. För mig ligger nog mycket av låtens charm i hur mycket den som enskild entitet vill och drömmer. Personligen tycker jag att den misslyckas fatalt; som om jag korsade floden men förlorade blomman jag reste för, vilket egentligen bara får mig bara att gilla den mer, säger Alexander Juneblad

I och med Academics singel är årets upplaga av Storspovsmånad härmed avslutad. Totalt blev det 13 släpp under musikhögtiden som den här gången pågick mellan 29 mars och 17 maj. Under släppmånaden, som den här gången blev lite längre, har kollektivet Random Bastards firat att flyttfågeln storspoven kommer hem till Västerbotten genom att släppa både musik och merch.

Lyssna på "Journal III" nedan!