Se Acne Studios FW24-kollektion från Paris Fashion Week

Det svenska modehusets senaste kollektion experimenterar med grunge & biker-stilar – frontas av artisten Yves Tumor

Under Paris Fashion Week presenterade Acne Studios sin senaste herrkollektion för höst/vinter 2024 (FW24), en kollektion som tar inspiration från den rebelliska denimkulturen hos bikers och grunge-musik. Det svenska modehuset har dock tolkat om de traditionella stilarna med en twist, där det punkiga förenas med finkänslig skräddarkonst.

De speglar rave- och klubbkulturens inverkan på den moderna grunge-estetiken, genom en kollektion som är lika futuristisk som den är vintage-liknande. För att förhöja dessa känslor har de tagit in den experimentella artisten Yves Tumor som modell, i bilder du kan se i galleriet ovan.

”Yves kändes helt rätt för kollektionen, de är en av de personer som är sanna mot sin konst. När de står på scen är det makalöst, det är svårt att hitta framträdanden som liknar det. Det känns skrämmande och härligt på samma gång. De förkroppsligar också rymdåldern, cyberpsykedelisk vision och samtidigt är de superrockiga. Deras sätt att få ihop en look känns helt i kollektionens anda”, säger Acne Studios Creative Director Jonny Johansson i ett pressmeddelande.