Acne Studios lanserar sin första parfym

I samarbete med den lyxiga dofttillverkaren Frédéric Malle kommer snart en exklusiv första collab – så mycket kostar en flaska

Acne Studios har under årtionden etablerat sig som en av den skandinaviska modevärldens största ikoner. Fokuset har dock främst legat på kläder, accessoarer & skor (jeans i synnerhet), men nu tar de nästa kliv i sin utveckling genom att lansera sin första parfym.

De möter Editions de Parfums Frédéric Malle i skärningspunkten mellan mode, parfymeri och konst. Frédéric Malle och Jonny Johansson, grundare och kreativ chef för Acne Studios, har alltid valt att utforska alternativa vägar, med en multidisciplinär vision av sin konst och ett engagemang för absolut kreativ frihet.

Detta gemensamma synsätt har nu resulterat i ett unikt samarbete: Acne Studios par Frédéric Malle, en ny doft som lanseras inom kort och som även blir Acnes debut i parfymvärlden. Enligt Vogue kommer 50 milliliter av parfymen att kosta runt 3 090kr (295 dollar) varav 100 milliliter kommer att kosta runt 4 924kr (470 dollar). Parfymen ska var unisex.

Mer information om releasen kommer att komma under våren, med en signup tillgänglig nu på den officiella hemsidan.