• Foto: Acne Studios
  • Foto: Acne Studios

Acne Studios säljstoppar ring – Kopplad till kriminellt nätverk

En populär silverring från den svenska designern förknippas med kriminalitet i polisutredningar, nu tar de bort den helt

En silverring från svenska modehuset Acne Studios med motivet av en räv stoppas nu från försäljning, rapporterar Ekot. Ringen är i silver och har sålts online och hos återförsäljare. Det symbolen på ringen som väckt reaktioner - då den varit kopplad till kriminalitet.

Åklagaren Lisa dos Santos, som drivit många uppmärksammade gängmål, menar att det finns flera likheter med den så kallade ”rävringen” från Acne och ringar som är förknippade med kriminella nätverk. Även om den specifikt inte förekommit i utredningar tror hon att märket inte vill förknippas med den negativa publiciteten.

”Det här är något som förstärker gängens image och bidrar till en glorifiering och en normalisering av gängtillhörighet”, säger Lisa dos Santos.

Ringen började säljas nyligen vilket väckt reaktioner, även från Lisa dos Santos som tycker att det är osmakligt.
"För mig är det uppenbart vad den här rävringen står för och då kan jag tycka att det är osmakligt och faktiskt helt obegripligt varför man som etablerad och trendig modedesigner tycker att det här är en ring man ska kränga till folk". säger dos Santos.