Den brittiska konstnären Katerina Jebbs har lagt grund för Acne Studios womens SS24-kollektion. Hon har tolkat symboler för klassiskt feminina klädkoder: Röda stilettklackar, lösögonfransar, damstrumpbyxor och andra plagg ställs mot varandra med en avantgardistisk råhet, som bryter ner silhuetterna till sin mest grundläggande punkt.

"Den industriella stämningen den här säsongen kommer främst från min passion för denim och de många sätt vi kan kan manipulera detta fantastiska tyg. Det kommer också från idén om en byggarbetsplats: saker är ofärdiga, ett pågående arbete. Jag ville förmedla skönheten i det", säger Jonny Johansson, Creative Director för Acne Studios.

Såväl designen som färgpaletten rör sig i industriella och kalla toner. Vitt och grått tar fokus med en cementaktig ton, vilket kontrasteras mot starka signalfärger som blått, grönt och rött. Även accessoarerna är minimalistiskt och diskreta, med material som ändå sticker ut. Knähöga transparenta strumpor, överdimensionerade futuristiska solglasögon i silver och svart kompletteras av väskor med reflekterande material, i hårda vinklar med kanter som går emot den traditionella looken för en handväska.

Kollektionen visades upp under Paris Fashion Week i anrika Paris Observatory, en lokal med historia som går tillbaka till 1600-talet. De industrialitiska tonerna i kollektionen mot historian i byggnaden resulterade i en kontrast av intryck, som speglar kollektionens budskap.

Delar av kollektionen finns tillgänglig nu på Acnes hemsida.