ADAAM blandar sina stilar på ’TRAPEN TILL RADION’

Grind Gang-grundarens efterlängtade album följer ett år av succé-singlar, gästas av Tjuvjakt, Broiler & VC Barre

Succéerna har avlöst varandra för Märstas egna ADAAM på senare år. Från freestyles som barn till att starta upp kollektivet Grind Gang och stå på scener över hela landet, hans resa har varit svår att missa. När han nu släpper tredje albumet FRÅN TRAPEN TILL RADION är det men en energi som återspeglar vad han själv säger på Tjuvjakt-assisterade "Taggtråd": "Klart att jag ska flasha mannen, jag har aldrig haft så".

Albumets 10 spår är dessutom en musikalisk flex som breder ut sig över hela rapparens karriär. På tidigare släppte singlarna "Ride With Me" och list-toppande "17" testar han att återuppfinna pop-klassiker till tonerna av moderna sounds som Jersey Club, medans hans redan etablerade flow-fusioner mellan UK Garage & G-Funk får plats på låtar som "NBA ADAAM" respektive "GANG", plus att han slänger in mer mjuka sidor av sig själv likt singeln "Pick Me Up" (som faktiskt saknas från tracklisten) på albumets sista låt "FET HUS".

Projektets största utropstecken kommer dock när ADAAM går in i den fjärde delen av sounds som han bemästrat under sin karriär: Festmusiken. På öppningsspåret "GRESSET" slår han nämligen sina krafter ihop med norska duon Broiler som skapat hits sedan EDM-vågen under det tidiga 10-talet. ADAAM vann tillsammans med LOAM priset för "årets låt" på Grammisgalan 2023 för "FAKKA UR", en energi som nu tas med till öppningsspåret.

"'Trapen Till Radion' är mitt tredje album och handlar om hur min resa från trapen till radion har sett ut och hur det ser ut idag för mig. Första spåret heter ”GRESSET” vilket betyder ”Gräset” på norska för jag gjorde låten med Broiler från Norge. Första raden på den är ”Gräset Är Grönare Hos Oss” och det kanske kan låta fel men när jag säger gräset är grönare hos oss så menar jag inte att skratta åt hur någon annan har det utan jag är glad för att vi kom hit efter att ha lagt mer än halva mitt 20 åriga liv åt att komma hit", säger ADAAM om albumets huvudtema.

För att få alla dessa ljudbilder till liv har ADAAM rekryterat en imponerande lista av producenter bestående av såväl som gamla bekanta som nya kollaboratörer: Phillippe, TakeNoelz, Fu3go & Pablo Paz från NBL, Henzo, Yei Gonzalez, demi & Lil Phil (från Fridlyst), Castro & LLokeBeats samt Kofo & Pacify.

Inför albumets release har ADAAM även delat med sig av hans egna tankar kring sin resa till toppen av listorna, vilket han samlade i en officiell album trailer där vi även får se rapparen besöka fans i en helikopter. Spana in den ovan för att få lite bättre förståelse för mannen bakom musiken.

Lyssna på TRAPEN TILL RADION på Spotify!