ADAAM & VC Barre synkar igen på "Rockare"

Barndomsvännerna och Grind Gang-rapparna från Valsta är tillbaka med samma kemi som alltid, över ett explosivt Yei Gonzalez-beat

Det är ingen överraskning att ADAAM & VC Barre trivs ihop på låtar. Singeln ”TOPP” sitter idag på över 27 miljoner streams på Spotify och har blivit ett ikoniskt spår i de båda rapparnas ännu unga karriärer, och det är bara ett av deras många samarbeten som kollegor i kollektivet Grind Gang.

Från uppväxten i Valsta, Märsta fram tills toppen av det svenska rap-gamet har de två vännerna hållit ihop och den självklara kemin är påtaglig på deras senaste samarbete ”Rockare”. Yei Gonzalez står för produktionen och som ofta när det gäller Yei är det ett beat som studsar fram på tight mixade kicks och 808:s, backat av en gitarr som påminner om den i Central Cees hit ”Doja”.

Texten är sprängfylld av karisma och humor blandat med flexande och råhet. De leker även med kontrasterna (eller likheterna) mellan hiphop och rock, som präglat rap-scenen under de senaste tio åren. Internationella namn som Lil Uzi Vert, Playboi Carti och Travis Scott har alla benämnt sig själva och blivit utnämnda till hiphopens rockstjärnor, men ADAAM föredrar istället att ge en shout out till ett av 80-talets allra största rockband: Kiss.

”Det här är hiphop brorsan, men jag rockar som om jag älskar Kiss
Jag kan inte minnas när jag pendla sist”

Lyssna på ”Rockare” och mer ny musik i DOPEST Playlist!