Adam Taal släpper "Pills" – första singeln på åtta år

Artisten tidigare känd som Adam Tensta återvänder med första singeln från ett kommande helt egenproducerat album

Adam Taal debuterade 2006 under namnet Adam Tensta och har tidigare släppt tre album som bland mycket annat belönats med Grammis- och Musikförläggarnas pris. Han har även varit en del av inflytelserika kollektivet RMH, turnérat världen runt  och gjort musik för serier på HBO och ett antal olika TV-spel.

Vid sidan av musikkarriären har han genom åren engagerat sig i ett antal olika projekt riktade mot ungdomar och unga vuxna. 2017 startade han en utbildning vid namn FRAMÅT som i skrivande stund nått mer än 1200 elever runt om i Sverige.

FRAMÅT och andra åtaganden har tagit majoriteten av Adams tid under de senaste åtta åren, men nu återvänder han under sitt födelsenamn och släpper den engelskspråkiga singeln ”Pills”, den första från det kommande albumet Katarina som är döpt efter hans mamma.

”Finns det ord som kan infånga allt vad en person betyder? Jag tror inte det, så detta album har inte varit ett försök att göra det heller. För mig är albumet bara fotografier av av det som finns kvar av den största vinsten, att jag fick vara hennes son”, säger Adam om projektet.

Albumet, producerat av Adam själv, tar spjärn mot en mängd olika musikaliska influenser. Helheten är viktig, den röda tråden som håller samman löper genom hela verket. Och även om grunden finns i den hybrid mellan hiphop, RnB och pop som Adam Taal rört sig i tidigare i är det uppenbart att vi möter en artist som hittat något nytt i sitt skapande. ”Pills” är ett första smakprov på – och introduktion till – denna nya era, utan några filter.

Lyssna på ”Pills” på Spotify!