Adam Tensta startar FRAMÅT – en utbildning i musikentreprenörskap för ungdomar

En utbildning där ungdomar får lära sig olika delar av branschen – och hur en långsiktig karriär skulle kunna se ut

Artisten och producenten Adam Taal, känd under sitt artistnamn Adam Tensta, har startat FRAMÅT, en utbildning i musikentreprenörskap. Här får ungdomar i Järvaområdet lära sig olika delar av branschen – och hur en långsiktig karriär skulle kunna se ut, inte bara som artist, utan som producent/låtskrivare, DJ, manager, A&R eller bokare. Nu tar det första årets elever – 15 stycken – examen och det firas med ett event på Grand Central i Stockholm. Dessutom utökas utbildningen för att möta det stora intresset; nästa termin blir det fler klasser och inför hösten 2019 planeras distansutbildningar för ungdomar som inte är bosatta i Stockholm.

Bland de snart nyutexade eleverna finns bland andra Simeon som är aktuell med sin senaste singel "Under Misteln", producerad av Pablo Paz.

Musikentreprenörsutbildningen FRAMÅT startades utifrån Adams egna erfarenheter som spänner över mer än ett decennium. FRAMÅT genomförs på nybyggda Tensta Torn och har varit exklusiv för ungdomar som är boende i Järva. Utbildningen är gratis och består av två terminer, termin 1 är 11 veckor lång, har teoretisk inriktning och hålls kvällstid samt helger. Termin 2 är 20 veckor och med praktisk inriktning.

"Jag startade FRAMÅT för att jag ville dela med mig av den information jag samlat på mig som independentartist under 11 år. Jag vill att fler unga talanger ska känna att dom har möjlighet att utforska alternativen som finns bortom majorbolagen. Att med sin förvärvade kunskap kunna ta faktabaserade beslut och behålla kontrollen över sitt eget hantverk, sina rättigheter och sin framtid", säger Adam Taal.
Han bestämde sig för att börja lokalt eftersom han vet att det är många i området som drömmer om en karriär inom musikbranschen, men menar samtidigt att kunskapen om branschen saknas på bred front, inte bara i Järvaområdet.

Lördagen den 1 december kl: 19.00 öppnar dörrarna till SHOWCASING THE COME UP på Grand Central by Scandic – det första årets avslutningsevent, med livemusik, panelsamtal och livepodd arrangerat av eleverna själva. Nu öppnar även ansökningsperioden för nästkommande termin, med beräknad start februari 2019. För att ansöka, maila: ansok.framat@gmail.com