adidas Originals lanserade idag sin nyaste sneaker, Deerupt. Skorna som vi tidigare skrivit om är inspirerad av gamla adidas idéer och modeller, där man tillslut använt sig av ett enkelt designelement - nätet. Ett nät som intog storstäderna Stockholm och Köpenhamn inför lanseringen. På utvalda ställen runtom i städerna kunde man se det stora Deerupt nätet projekterat.

 

 

För att fira detta hade man ett lanseringsevent i Stockholm för inbjudna gäster från hela Norden. Det mystiska eventet tog plats i en lagerlokal i ett industriområde i Bromma. Den stora lokalen lystes upp av adidas loggan och Deerupt-mönstret. Väl inne hade den nedsläckta och rökiga lokalen dekorerats om till en stor installation och lystes upp av Deerupt nät och LED-lampor.

I mitten placerades ett gigantiskt bord omringad av röd laser, på bordet projekterades Deerupt-nätet med bordsplaceringerna. En femrätters middag följdes senare upp av ett uppträdande av Grammisnominerade Systrarna Vaz, som omvandlade det interaktiva matbordet till deras scen.

Skorna som lanseras idag kommer i färgkombinationen Solar Bird - en kombination av två ikonsika adidasfärger: Solar Red och Bluebird. Skorna finns att köpa här.