För att hylla sitt ikoniska arv av vita lädersneakers lanserar adidas Originals nu Home of Classics, en kollektion med 10 silhuetter i samma kollektion. Home of Classics består av en blandning av nya modeller, klassiker och omtolkade befintliga silhuetter. I norden har adidas även låtit 20 nordiska personer använda en av silhuetterna i Home of Classics, den nya Supercourten, som en canvas för att uttrycka sin passion och kreativitet - vilket lett till att skorna märkts av erfarenheter och minnen, något som porträtterats i 20 unika kortfilmer. Bland profilerna ser vi Fricky och BENETT-bröderna.

Historien bakom Home of Classic är formad av sportstjärnor, artister, musiker, designers, stilikoner och subkulturer som under årens gång har format dessa ikoniska skor som ursprungligen varit designade för sport, vilket gett dem nya sammanhang och en kulturell status utanför idrotten. adidas Superstar lanserades som den första low-top basketskon med en ovandel helt i läder, men blev senare en världskänd symbol inom hip-hop kulturen, adidas Stan Smith var ursprungligen en tennissko men är idag en modeikon på catwalken buren av modeller världen över och adidas A.R Trainer lanserad som en sko för inomhussporter är idag en respekterad sneaker i streetwear-sammanhang.

 

 

Home of Classics består förutom ovan nämnda Superstar 80s, Stan Smith och A.R. Trainer även klassiker som Nizza Hi RF, Continental 80, och Rivalry Lo. Dessutom ingår också tre helt nya modeller som lagts till i adidas sortiment – Supercourt, S.C. Premiere och Supercourt RX, vilka alla är vita sneakers som kommer bli framtida klassiker i folks medvetande. Silhuetterna är designade i premiumläder, ett material som gör att skorna bara bli bättre med tiden där användandet endast hjälper till att sätta unik prägel och spegla användaren passion.

Uppmanade att använda sin Supercourt som en blank canvas att forma via erfarenheter och historier, har adidas i Norden speglat 20 nordiska kreatörer i 20 filmer där varje kreatör fått utrymme att spegla sneakern i sin personliga kreativa miljö och ge sin sneaker ytterligare ett nytt sammanhang. adidas Home of Classic kollektionen finns att köpa på adidas hemsida.

https://www.instagram.com/p/ByF4hLooBTP/?utm_source=ig_web_copy_link