adidas Originals lanserar nya ”Prophere” modellen

adidas presenterar sin nya nyckelmodell Prophere, se den här.

adidas Originals tillkännager lanseringen av sin nyaste sneaker, Prophere. Inspirerad av kompromisslösa kreatörer och undergroundkulturen de befinner sig i, kommer adidas Originals Prophere- siluetten i fokus och skapar en ny nyckelmodell som är allt utom det vanliga.

Prophere är en oförväntad siluett som är både självsäker i design och nyskapande i konstruktion. Det mest iögonfallande med denna siluett är den vågade mellansulan, som gör denna sneaker svår att inte lägga märke till. Skorna har en svart stickad överdel, röda detaljer och med 3-stripe branding definierar Prophere en ny standard i streetwear.

"Med Prophere ville vi se på våra arkivmodeller på ett nytt sätt och gick tillbaka till 90-talets vågade estetik, då adidas exprimenterade med gränslösa silutetter. Vi tog de provokativa och kompromisslösa tankesättet från 90-talet och omtolkade det till den nya generationen som växer fram idag" säger Nic Galaway, designansvarig adidas Originals.

adidas Originals Prophere är tillgänglig i adidas Originals-butiker, utvalda återförsäljare och via adidas.se från 15 december. Missa inte heller adidas senaste samarbete med Sneakersnstuff då man släpper Stockholm GORE-TEX pack.