adidas Originals släpper idag sin senaste P.O.D. System silhuett. För att fira detta så intog man London för ett stort lanseringsevent som Dopest fick vara med på. En dag som fylld av inspiration, kreativitet och firande.

Dagen inleddes i Shoreditch där adidas design director Rémy Eyraud och adidas Senior VP of Design Nic Galway gick igenom hela designprocessen kring skorna. Det senaste P.O.D. System är inspirerat av adidas egna ‘Point of Deflection’-teknologi, ett unikt tredimensionellt dämpningssystem från 90-talet. Skorna har designats för att vara komforthöjande och främja fotens naturliga rörelse. Skorna är utrustade med EVA på framdelen och BOOST-sula baktill.

Efter introduktionen av skorna begav vi oss till adidas P.O.D. Sytem Maker Lab som låg runt hörnet. Den stora lokalen hade omvandlats till en stor verkstad, en verkstad där alla deltagare fick chansen att designa deras egna adidas P.O.D. sko. Detta med hjälp av adidas Brooklyn Creator Farm och adidas Originals design team. Workshopen inleddes av ett tal av adidas egna Marc Dolce och Nic Galway innan alla blev indelade i olika grupper för att skapa sin unika silhuett. Väl framme i bordet fick deltagare prototypa sin silhuett genom att skissa och samla material för skorna.

  • Foto: Dopest/ArtByEsse
  • Foto: Dopest/ArtByEsse
  • Foto: Dopest/ArtByEsse
  • Foto: Dopest/ArtByEsse
  • Foto: Dopest.se
  • Foto: Dopest/ArtByEsse
  • Foto: Dopest/ArtByEsse

I den stora lokalen som var ett gammalt bryggeri fanns hundratals möjligheter med stort utbud av material, där man kunde mixa och matcha P.O.D.S delar med klassiska Originals komponenter. Utbudet bestod av olika sulor och överdelar till spray-paint möjligheter, lasergravering och egna skosnören, allt detta för att skapa den ultimata P.O.D. skon. Den enda begränsningen? Din kreativitet.

Under den hektiska processen så dök ingen mindre än Pharrell Williams upp i Maker Lab för titta på alla verk och prata med deltagarna. Workshopen rundades av med att alla fick behålla sin unika silhuett. Men det tog inte slut där...

adidas hade hittills bjudit på en inspirerande presentation av skorna, gett alla möjligheten att designa sin egna sko med Pharrell närvarande. Kunde de toppa kvällen efter detta? Tillsammans med våra nordiska stjärnor som Leslie TaySilvana Imam, Sivas och TRANS94 grundaren Babak Azarmi skulle kvällen avslutas med en stor fest och liveuppträdanden av DJ Benji B, Suspect OTB och huvudakten Migos. Även där överraskade Pharrell när han gästade Migos på scen och bar på ett osläppta adidas Solar Glide Hu ST. adidas hyllar än en gång kreatörer och levererar en oförglömlig dag fyll med kreativitet, konst, musik och kultur.

Spana in Dopest bilder ovan från dagen och köp adidas senaste P.O.D.-S3.1 här!