adidas Running lanserar löparskon SOLARBOOST

Spana in adidas senaste innovation och löparsko

adidas presenterar idag SOLARBOOST, en helt ny högpresterande löparsko med så kallad Tailored Fibre Placement teknologi. En teknologi som adidas Running nu för första gången introducerar till sportindustrin. Tailored Fibre Placement är en datadriven teknologi som möjliggör att man kan skräddarsy skons ovandel efter fotens passform och rörelsemönster mer exakt. SOLARBOOST är även designad och utformad med adidas främsta innovationer, med en BOOST - sula för bästa stötdämpning och energiåtergivning samt uppdaterad Energy Rail för ökad stabilitet, förbättrad passform kring hälsenan och med en yttersula i gummi som ger extra grepp för en mer flexibel löpning.

Tidigare har löparskor sytt ihops utifrån hela och färdigproducerade delar av olika typer av material men med Tailored Fibre Placement sys istället ovandelen ihop med hjälp av fibrer, i detta fall Parley-fibrer, det vill säga återinsamlade havsplaster.

Framöver kommer teknologin möjliggöra att adidas kan producera löparskor som är mer skräddarsydda efter konsumenten i och med möjligheten att använda sig av olika typer av intellegenta fibrer, till exempel fibrer som faktiskt samlar in data från löparens fot. Skons funktion kommer även att gå att anpassa beroende på vilken typ av fibrer man använder sig av. Exempel vid behov av stabilare löparskor kan tightare fibrer användas, i kallare länder kan fibrer som håller värmen användas och i varmare länder kan luftigare och mer ventilerande fibrer användas.

Namnet SOLARBOOST är inspirerat av hur solen ger liv och energi till männsikan, en metafor för den energin och kraft en löptur ger löparen. SOLARBOOST finns att köpa online, i utvalda adidas-butiker och hos återförsäljare från 17 maj och kommer att kosta 1399 – 1599 SEK.