adidas visar upp ny Parley UltraBoost

Den nya vita färgen är en referens till korallblekning som hotar haven

adidas har visat upp ett nytt samarbete med Parley som inkluderar UltraBOOST, UltraBOOST x och UltraBOOST Uncaged. Det förra samarbetet som släpptes i maj var inspirerat av världens hav därav den blå färgen. Denna gång använder man sig av helvita skor som är en symbolik för korallblekning och för att människan bör lyfta en vit flagga för att göra ”fred” och rädda haven. Hela syftet med adidas Parley kollektionen är att öka medvetenheten av havsföroreningar och uppmuntra till positiv förändring.

Som tidigare Parley modeller använder man sig av 11 plastflaskor per par på primekniten och består av 95% Parley Ocean plast och 5% återvunnen polyester. För skosnöre, häl- och vristkonstruktionen använder man sig av återvunnet PET-material.

Nytt är att skorna är utrustade med NFC chip som ska ge en unik upplevelse för att lära sig mer om adidas & Parley samarbetet. Man lanserar även adidas x Parley Run for the Oceans som är ett digitalt event som tar plats 5-11 Juni på World Oceans Day Week där joggare är inbjudna att visa deras engagemang för ändamålet genom att springa. Registrera dig till det här.

Skorna släpps i utvalda butiker och online 28 Juni men en exklusiv smyglansering startar i USA 8 juni pga World Oceans Day.