Foto: adidas

adidas visar upp UNIFORIA FINALE – matchbollen för UEFA EURO 2020

Kommer synas på plan under semifinal och final på Wembley Stadium

Förra veckan gick inte riktigt som de svenska fotbollsfansen hade hoppats på. I tisdags åkte Sverige nämligen ut ur EM efter att ha förlorat mot Ukraina - som efter förlängning tog hem matchen med 2-1. Idag kommer en nyhet som kanske kan göra de förkrossade fansen något exalterade, trots tidigare förlust. Nu presenterar adidas nämligen UNIFORIA FINALE, vilket är den officiella matchbollen för semifinalerna och finalen av UEFA EURO 2020TM.

Likt den UNIFORIA-boll som använts under turneringen hittills, vill designen hylla tanken på broar som korsas och mångfald av fan och idrottare - genom en kollision mellan konst och fotboll. För adidas symboliserar bollen möjligheter och blir en inspirationskälla för en ny generation av fotbollstalanger runt om i världen.

Matchbollen pryds av detaljer som får den att sticka ut på plan. Bland annat hyllas Wembley Stadium där semifinalen och finalen av UEFA EURO 2020 kommer spelar. Vi ser även ett vitt tryck. Dessa detaljer kontrasteras med borsttag i färger som grön, röd, blå och rosa - mot en svart bakgrund. Det är en hyllning till Londons mörka natthimmel.

Du kommer se bollen på plan - och kan även hitta den här från och med idag.