• YEEZY SLIDE "Mx Moon". Foto: @masterchefian via Twitter
  • YEEZY SLIDE "Slate Marine". Foto: @brandon1an via Twitter
  • YEEZY FOAM RNNR "Taupe". Foto: @masterchefian via Twitter
  • YEEZY QNTM "Orange". Foto: adidas
  • YEEZY 500 Low "Bone White": Foto: adidas
  • YEEZY 500 High Tactical Boot "Utility Black". Foto: adidas

adidas YEEZY kommer tillbaka i höst – Här är släppen

Efter kontroverserna, uppbrottet & stämningen ryktas nu märkena släppa sina sista samarbeten, här är vad vi vet

Det har gått över en månad sedan adidas släppte sin senaste YEEZY-kollektion efter att duon först avslutade sitt samarbete förra året till följd av Kanye Wests anti-semitiska och allmänt hatfulla kommentarer, för att sedan genom ett rättsfall bestämma sig för att låta de kvarstående kollektionerna släppas. Nu, med rykten om att återförsäljaren Foot Locker släpper en rejäl uppsättning adidas YEEZYs nästa månad, börjar officiellt läckta bilder av par dyka upp.

adidas YEEZY SLIDE har länge varit bland samarbetets mest populära produkter och de har logiskt nog varit i centrum för läckorna. Den avskalade "Slate Marine" och den flerfärgade "Mx Moon" har läckt hittills, två vilt skilda designs som följer YEEZYs naturliga toner respektive utforskar mer abstrakta mönster för första gången på tofflor. Färgerna "Bone, "Glow Green” och “Slate Grey” har även snurrat runt i diskussioner online, dock utan bekräftade bilder.

Dessutom har ett par YEEZY FOAM RNNR i den cement-liknande färgen "Taupe" dykt upp från samma källor. FOAM RNNR är modellen som rörde upp känslor redan innan Kanyes personliga utspel, då dess design i heltäckt skum inte setts hos någon större skotillverkare förut.

Nyligen har flera källor (inklusive de tidigare) släppt ut officiella bilder från adidas som visar upp YEEZY QNTM i "Orange", en lite mer okonventionell design som tidigare släppts i bland annat "Flash Orange". Skons ovandel är tillverkad i PrimeKnit med topplager i konstmaterial. Där hittar vi en blandning av orangea och svarta toner, i ett nästan tiger-randigt mönster.

Sist men inte minst är den rejäla YEEZY 500 High Tactical Boot, som är nästan dubbelt så hög som den vanliga 500 High och täcker de nedre smalbenen med en militant snörning. De förväntas släppas i "Utility Black" (se bild i galleriet) samt beigea "Sand". I samma veva har även bilder på mer konventionella YEEZY 500 Low läckt ut, där vi får se den populära chunky-modellen i "Bone White".

Inga officiella datum för något av släppen finns ännu, men läckorna har kommit från trovärdiga källor och rykten om Foot Locker-släppet pekar på att vi åtminstone lär få se något innan sommarens slut. Artikeln uppdateras vartefter ny information kommer ut, så håll utkik på dopest.se framöver!