Jahju16 (Ansumma John Jarju) är född och uppvuxen i Faji Kunda, Gambia. Han har alltid dragits till och brinner för musik, vilket ledde till att han startade en av Gambias största rapgrupper DeTailz. Sedan ett par år tillbaka bor han och arbetar med sin musik i Sverige, där han släppt fem låtar via Switching Lanes.

Det som inspirerar Jahju16 är hans omgivning och miljö. Hans mamma, också hans ledstjärna, brukade bära honom på ryggen till körsången där han satt och såg dem sjunga. Gambias finaste dancehall-artister som heter Baxi Bombing var hans granne under uppväxten. Jahjus pastor uppmuntrade honom att fortsätta med musik trots att kyrkan hade en annan syn på sekulär musik. Denna resa har lett till "Align".

"Align" är den första singeln från en kommande EP med samma namn som släpps den 2:e juni. Det är en låt skriven till en kvinna med sviktande självförtroende i förhoppning att ge henne styrka och se sitt värde. Längs arbetets väg har det också blivit en låt som fått Jahju att se sitt eget värde, hur allt kommit på plats, att allt ligger i linje inför hans egen resa. Soundet är också en resa med blandningar av dancehall, afrobeats och popmusik signerat producenten Dune.

Lyssna på "Align" på Spotify nedan!