EA SPORTS lanserar AIK jubileumskit i FC 24

Firar Allsvenskans 100-årsjubileum med en vintage design på matchtröjan – så kan du spela med den & en ny arena i EA FC

I år firar Allsvenskan, Sveriges högsta fotbollsserie, 100 år fyllda. För att uppmärksamma detta har AIK i samarbete med Nike tagit fram ett nytt, retro-inspirerat matchställ från matchstället man bar 1924. Ett matchställ som nu även kommer till den virtuella världen i EA SPORTS FC 24.

När Sverige för 100 år sedan inledde en ny era inom svensk fotboll var AIK ett av de 12 klubblagen som deltog i den nyskapade Allsvenskan. Den ikoniska svartgula tröjan blev snabbt synonym med AIK och i år, 100 år senare, är tröjan en av Sveriges mest igenkända.

”AIK är utan tvekan ett av de mest inflytelserika lagen i svensk fotbollshistoria, både lokalt och globalt. Efter ett sekel av fantastisk fotboll är vi glada över att tillsammans med våra vänner på NIKE få hedra deras ikoniska svartgula tröja i EA SPORTS FC 24. Vi är mycket stolta över att få vara en del av firandet och att få fortsätta vårt starka partnerskap med klubben”, säger James Taylor, Director of Football Partnerships, EA SPORTS FC.

Från och med nu har EA FC 24-fans möjlighet att låsa upp det nya kitet och en arena med AIK 1924 tema genom att tävla i Squad Building Challenges in-game i spelläget Ultimate Team.