Den första Air Jordan 1-modellen någonsin kommer tillbaka

Nike Air Jordan 1 Hi '85 "Bred" firar den ikoniska sneakerns 40-årsjubileum – då kan du köpa en del av historian

2025 firar en av världens populäraste sneakermodeller 40 år. Det är nämligen dags för Nike Air Jordan 1 att firas för sina bidrag till communityt för sneakers, basket och streetwear i allmänhet under de senaste fyra decennierna. Nike & Jordan planerar enligt Sneaker Files att gå tillbaka i tiden med sitt firande, då de ska återlansera de första Air Jordan 1:s någonsin: Air Jordan 1 Hi ’85 ”Bred”.

Bilderna i galleriet ovan är från auktionshuset Sotheby’s och föreställer ett originalpar från 1985. Nyversionen förväntas hålla sig så lik originalet som möjligt, med samma röd/svart/vita-färger samt den ikoniska Michael Jordan-taggen på sidan av ett nyköpt par. Slitaget på paret från bilderna har dock bleknat färgerna något, vilket troligtvis inte kommer gälla för 2025-års upplaga.

Ett exakt lanseringsdatum eller information om priser, storlekar och annat har ännu inte avslöjats, men med största sannolikhet kommer skon att släppas under första halvan av 2025. Om du är ute efter en liknande färgkombo med en modernare touch, spana in Air Jordan 1 ”Chicago”.