Foto: Walmart / Apple

Nya AirPods påväg – med funktion som ska minska borttappning

Läs de nya uppgifterna om Apples nästa hörlurar

Efter att de lanserades under 2016 blev Apple AirPods snabbt en av de mest populära hörlurarna på marknaden. Inom loppet av 2 år hade de sålt över 35 miljoner exemplar och var den mest sålda ljudprodukten på marknaden under den tidsperioden. Den senaste generationen, Gen 3, släpptes 2021 och då det tidigare varit två till tre år mellan generationerna har det länge ryktats om att Gen 4 är påväg.

Enligt Bloombergs Mark Gurman, som är expert på Apple och en pålitlig informationsläckare, får vi dock vänta med att se den nya generationen fram tills nästa år. Gurman hävdar att Apple förbereder sig för att lansera Airpods 4 under 2024, med en rad nya funktioner utöver den obligatoriska USB-C laddningen som numera inkorporeras i alla Apples produkter. De kommer att lanseras i två varianter med förbättrad ljudkvalitet och batteritid samt en förkortat design, vilket gör att "pinnen" i hörluren kommer att synas mindre i örat.

Den dyrare av de två får dessutom aktiv brusreducering och ett laddningsfodral med högtalare. Om du slarvat bort ditt fodral (vilket sker oftare än vad man tror) ska du nu kunna aktivera ljudsignaler med hjälp av "Apple Find My", likt hur du redan idag kan göra för dina AirPods eller din iPhone.

En lättare uppdatering på AirPods Max kommer även dyka upp under året, med nya färger samt USB-C uttag. När det gäller den kraftfullare AirPods Pro 3 (som är en generation bakom de vanliga lurarna) får vi enligt Gurman vänta tills 2025 för nyheter. I samband med lanseringen kommer Apple även börja fasa ut äldre versioner av AirPods, vilket inte är ovanligt med deras produkter.

Gurman sätter inga mer specifika datum på när de kan tänkas att släppas, men Apple har däremot ett event nu på måndag den 30:e oktober. Live-streamen sänds som vanligt via deras hemsida med start kl. 02.00 natten till fredag svensk tid. De förväntas där avslöja nästa generation av iMacs, men med lite tur får vi även en titt på AirPodsen Gurman har beskrivit.