Aitch ger oss debutalbumet ’Close To Home’

UK-rapparen gästas av Ed Sheeran, Ashanti, AJ Tracey m.fl.

Den 22-åriga rapparen Aitch från Manchester har skakat om UK’s hiphop-scen de senaste åren. Vid bara 18-års ålder slog han igenom med singeln “Straight Rhymez”. Sedan dess har han skapat sig flera hits och collabs med namn som Stormzy och Ed Sheeran. 

I bagaget har Aitch projekten On Your Marks (2017), AitchH2O (2019) och Polaris (2020). Nu har det blivit dags för talangen att släppa sitt debutalbum - där han är redo att visa en mer mogen sida av sin musikalitet. I dag släpps nämligen hans första album Close To Home

Close To Home är ett projekt med så mycket som 16 låtar, så det finns säkerligen något för alla. På albumet finns de tidigare släppta singlarna “1989”, “In Disguise” feat. Bakar samt den Ashanti-samplade hiten “Baby”. I övrigt hittar vi gäster som Mastermind, New Machine, Ed Sheeran och AJ Tracey

Aitch och AJ Tracey hörs på singeln “R Kid”. Det här är inte första gången de två hörs ihop. De teamade upp på en riktig hit när de släppte “Rain” 2020. Låten nominerades till förra årets BRIT Awards och musikvideon har över 56 miljoner views på YouTube. 

Genom albumets resa tar Aitch med oss på den resa han gjort de senaste åren. Uppväxten i en stad där musikscenen såg helt annorlunda när han växte upp. Men nu har han tveklöst satt New Moston, Manchester på kartan. Från genombrottet till den artist han är i dag.

Lär känna Aitch på Close To Home nedan!