Aki återförenas med Jacco & Dajanko på somriga singeln “Tid”

Från kommande EPn ’Gänget och jag’

Alla i hiphop-Sverige vet nog vem Aki är och vad rapparen gjort för både genren och kulturen. Ända sedan 2007 har Gottsundasonen tillsammans med grabbarna i gruppen Labyrint, Jacco, Dajanko och Sai, fört svensk hiphop framåt med sina samhällsskildrande och träffande texter. Under 2019 tog gruppen en paus på obestämd tid för att framförallt satsa på sina egna solokarriärer. Det har Aki också gjort, med släppen av albumen Skokartongen från 2019, och Tack från förra året.

I dag är han tillbaka med sin första singel för i år. “Tid” är ett kärt samarbete, tillika en återförening, med grabbarna som varit med ända sedan starten, Jacco och Dajanko. En låt utformad från en skiss som egentligen var tänkt för Labyrints nya skiva, men som lades på is i och med uppbrottet. En skiss som aldrig fick se dagens ljus, inte förrän i dag, och som är det första släppet från den kommande EPn Gänget och jag.

Nya “Tid” är även en låt med ett mer uptempo pop-orienterat sound än det vanliga reggae/hiphopsound som varit både Akis och Labyrints signum. Över en 80-talsliknande synthpop-produktion av vännen Masse Salazar, bjuder grabbarna på en dansant och lättsam sommarhit. Jacco sjunger om att “livet kan bli vad du vill, men tiden den står aldrig still”, medan Aki och Dajanko rappar nostalgiskt med somrig lättsamhet.

“Det har varit fett kul att göra musik med grabbarna och jag blev påmind om hur bra dom är och hur bra vi är tillsammans. Låten är speciell för mig för det är vi på den. En sommarlåt med 80-talskänsla. Man blir glad av att höra den”, säger Aki själv om singeln.

Lyssna på nya “Tid” av Aki i Dopest Playlist här nedan!

Text: Gustav Isberg