AKI släpper gungande albumet "Gänget & Jag Del 3"

Kryddat med sköna beats och internationella gäster

Rap-legenden AKI har sedan tiden med kollektivet Labyrint fortsatt leverera sitt distinkta sound med massvis av olika inspirationer. På de senaste två åren har sina projekt tagit form av EP:s vid namnen Gänget & Jag. Idag är det dags för den tredje installationen av serien, som kommer med hela nio låtar och sju gäster.

De ledande singlarna inför albumet är alla med men ändå får vi fyra nya låtar att njuta av. En av de, som blir till en av plattans många höjdpunkter, är ”We Outside” med Slim Prince och produktion från långvariga kollegan Masse Salazar. Gästen ger oss en refräng på engelska med massvis av Reggae-vibbar som bara måste få huvudet att gunga.

Colores” är en lite lugnare stund där beatet nästan för tankarna till Griselda. Som namnet antyder kommer chilenska rapparna Hordatoj och Nfx in på spåret med spansk rapp. Trots språkskillnaden lyckas de finna en tydlig kemi med AKI tack vare det sköna beatet och de vackra flyten.

Vuxna Problem” följer därefter upp med ett hårdare beat och ännu hårdare texter. De svenska gästerna Blues och SAMI fortsätter på tematiken som AKI introducerar, och reflekterar bland annat över utanförskap och gatuvåld.

Svenska drill-rapparen Biggs gästar albumets outro ”Gsöndag”, en härlig shoutout till både hemstade och veckans sista dag.

Lyssna på Gänget & Jag Del 3 nedan!