Aki släpper singeln ”Sluter upp”

En politisk låttext om läget i både Sverige & Europa

Idag är Aki tillbaka med ny musik och går samman med producenten Masse Salazar som med Mikael Wiehes välsignelse samplat Hoola Bandoola bands ”Keops pyramid”. Låten har fått namnet "Sluter upp" och Aki förklarar att den kom till när tankarna började snurra efter valet - då högextremismen blivit starkare än någonsin.

"Dom som är rädda för orten är dom som aldrig satt sin fot här/ Hårdare straff, samma skit från varje minister sen/ Nu förtiden dom skäms inte ens att dom e rasister len"

Det är inget ovanligt att Aki är politisk i sin musik. Det är något av hans starkaste sidor, och är även en stor anledning till att både han och den tidigare gruppen Labyrint blivit så omtyckta och respekterade. Musik är extra viktigt i mörka perioder, och Aki vill uppmana lyssnarna att hålla ihop och inte fastna i det dystra. Aki berättar om nya singeln:

”Ingen har missat att Sverige och hela Europa för den delen har fått nazister och rasister på höga positioner och det stressar många av oss. Det väcker oxå en känsla hos en som artist att säga nånting om det som händer. Det är det den här låten är. En uppmaning att sluta upp nu när det är som mörkast.” 

Lyssna på nya singeln i DOPEST Playlist nedan och se ifall du känner igen samplen.