Aleks

Aleks sjunger ut ilskan i ”Fuxx Hela Branschen” med Ison & Nebay Meles

Aleks är tillbaka på sin Jebemti flow.

Sedan 2010 har artisten Aleks varit en av landets mest omtyckta röster. Genom åren har han släppt låtar som "Robot", "En Dröm", "Magasin" och "STHLM", men även gästat hitsinglar som "Från hjärtat", "Stationen" och "Ortens Favoriter (Remix)". År 2016, efter hela fem år, följde han upp de tidigare släppen med sitt debutalbum: Inte längre fiender. På plattan fanns låten Livet mellan raderna, som gästades av bland andra Cherrie och Abidaz.

På senare tid har Aleks släppt singlar som "99 Namn" och "Blodröd sol". Aleks, som oftast känns igen på sin lugna och melodiska röst och starka budskap i sina låtar, släpper nu singeln "Fuxx Hela Branschen" vilken gästas av Ison och Nebay Meles. I den Masse Salzar-producerade låten hör vi hur Aleks sjunger om sitt missnöje med musikbranschen:

"Hyenorna de gömmer sig såfort lejonen träder fram. Ser de springa för de vet de min savann, om vi hänger då du vet du äkta grabb, dags o njam för hela branschen luktar am, så f**k hela branschen"

Låten viker av från Aleks tidigare budskap, vilken kan vara en stark indikation på att han tröttnat på branschen. På senare tid har musikbranschen kritiserats av både artister och organisationer. Exempelvis gick Organismen ut med att många artister gynnas av storbolagens egna spellistor, medan mindre eller osignade musiker glöms bort. Kort efter skapades även spellistor för artister som inte är signade av stora labels. I samband med releasen postade Aleks även ett uttalande från Ametist som tidigare i år lämnade Grammisjuryn.

Låten får två stabila gästinhopp av legenden Ison samt TRE60s egna Nebay Meles. Lyssna på låten nedan och håll utkik på Dopest för senaste nytt!