Alex Ceesay gripen – misstänkt för mord

Rapparen och fyra andra misstänkta för det uppmärksammade mordet i Knivsta

I oktober spred sig nyheten om att en 'framgångsrik svensk artist' var efterlyst. Anledningen var för ett mord som inträffade i Knivsta där en man hittades död - skjuten i huvudet.

Nyheten spred sig snabbt i Sverige och polisen beskrev den 27-åriga artisten som farlig och potentiellt beväpnad. Artisten hade tidigare dömts till fängelsestraff för flera grova brott b.la. misshandel och narkotikabrott. I jakt på artisten kontaktade olika journalister artistens samarbetspartners som menade på att artisten är oskyldig för sitt brott. Under flykten från polisen uppdaterade artisten sin Instagram med b.la. en bild som hånade polisen. Den 6 november greps artisten ihop med fler personer som misstänks vara involverade i det uppmärksammade mordet.

Enligt uppgifter är den misstänkta artisten Alex Ceesay som är gripen tillsammans med tre män och en kvinna för sannolika skäl misstänka för mord. Ceesay som nyligen släppte "Sover med tabanja" slog igenom när han släppte sin EP Drömmar bakom galler från fängelset år 2016. Sedan dess har han arbetat med artister som Mwuana, Abidaz, Ant Wan och Gee Dixon. Tidigare i år har han släppt singlarna "Häromkring" och "Räkna Para".

Samtliga häktade nekar till brott och för åklagaren finns fortfarande många frågor som behöver besvaras. Håll utkik på Dopest.se för senaste nytt!