Foto: Discovery+ / Skärmavbild

Taha Ali vinner pris för Allsvenskans snyggaste mål 2023

Se Malmö-stjärnans magiska solomål mot Värnamo här

25-årige yttern Taha Ali växte upp i Stockholmsförorten Tensta, men startade sin professionella karriär i Division 2-klubben Sundbybergs IK 2017 efter att ha spelat för klubben sedan 15 års ålder. Det skulle dock dröja fram tills 2021 innan Ali fick en chans på Allsvenskan, då han skrev på för Örebro SK. Ett lån till Västerås SK och en flytt till Helsingborgs IF senare hamnade han till slut i nyblivna Allsvenska vinnarna Malmö FF inför säsongen 2023 och det är här han har fått sitt absoluta genombrott.

Med en bakgrund inom futsal, även känt som inomhusfotboll, har Ali byggt upp en bollkänsla och dribblingsrepertoar som imponerat på både experter och fans under säsongen 2023. Under en bortavinst mot Värnamo med 1-3 i somras slog han till med en soloräd som blev pricken över i:et på en redan framgångsrik säsong och som nu blivit framröstad till Allsvenskans snyggaste mål.

Under tisdagskvällen sände Discovery+ den traditionsenliga prisutdelningen Allsvenskans Stora Pris, som hyllar den gångna säsongens bästa spelare. Priset för årets mål valdes dock inte av en jury som de övriga kategorierna, utan röstades fram utav Discovery+ Sports följare på Instagram.

Här är alla vinnarna:

Årets målvakt: Hakon Valdimarsson (Elfsborg)

Årets back: Gustaf Lagerbielke (Elfsborg)

Årets mittfältare: Sebastian Nanasi (Malmö FF)

Årets forward: Isaac Kiese Thelin (Malmö FF)

Årets bästa spelare: Sebastian Nanasi (Malmö FF)

Årets tränare: Jimmy Thelin (Elfsborg)

Årets unga spelare: Momodou Sonko (BK Häcken)

Årets mål: Taha Ali vs Värnamo borta (Malmö FF)