Foto: Amazon Prime

Spelet ”Fallout” blir serie – här är allt vi vet hittills

Då släpps tv-spelstolkningen på Amazon Prime

Bethesdas tv-spelserie Fallout är inte bara hyllad av kritiker, utan även ansedd som en utav spelvärldens mest ambitiösa projekt. Från det första spelet 1997 fram tills 2018 med det senaste Fallout 76 (som visserligen floppade) har de fortsatt utveckla historierna om en ödelagd värld efter en global kärnvapenkatastrof, där man får utforska en dystopi full av både faror och möjligheter till en ny värld.

Spelen har hyllats för sina djupa berättelser, mångfaciterade karaktärsanpassningsval och moralsystem som påverkar spelets utgång. Något som nu tas till våra tv-skärmar genom en kommande serie från Amazon Prime Video.

På sitt X-konto la Prime Video upp en kort teaser på projektet som tar formen av den ikoniska "Pip-Boy"-monitorn, en sorts dator karaktärer bär på sin arm i Fallout-spelen. Vi får se diverse animationer av den ikoniska maskoten Vault Boy samt siffror och bokstäver flimra förbi innan vi möts av datumet o4.12.24, vilket med amerikanska räkningen betyder den 12:e april 2024.

Utöver detta finns det inte mycket info att tillgå, varken kring produktionen eller vilken del eller tidpunkt i tv-spelen som kommer att förekomma i serien. Vad vi vet är dock att huvudrollerna innehåller Ella Purnell, Walton Goggins, Aaron Moten, Xelia Mendes-Jones, Moisés Arias och Kyle MacLachlan, samt att serien utvecklats av Jonathan Nolan & Lisa Joy som är kända från Westworld. Håll utkik på dopest.se för fler uppdateringar framöver!