Amber Heard döms för förtal – ska betala dryga 100 miljoner i skadestånd

Även Johnny Depp döms – ska betala 19 miljoner till ex-frun

Under de senaste sex veckorna har världen kunnat följa rättegången mellan ex-makarna Johnny Depp och Amber Heard. Igår kväll kom beskedet att ex-frun döms för förtal. Enligt juryns beslut ska hon betala dryga 100 miljoner kronor i skadestånd. Även Johnny Depp har enligt juryn dömts för förtal av ex-frun, och ska betala dryga 19 miljoner i skadestånd.

Domen om förtal bygger på Amber Heards anklagelser om att en partner i en tidigare relation ska ha varit våldsam under deras förhållande. I en artikel som hon tidigare publicerat i Washington Post berättar hon om att en tidigare partnern, som ej nämns vid namn, ska ha utsatt henne för misshandel. Heard och Depp hade har haft en tidigare relation, som inleddes 2012. Artikeln ledde till att Johnny Depp anmälde Heard för förtal - och han krävde cirka 500 miljoner kronor. Hon stämde då själv ex-maken på den dubbla summan och menar att han ska ha utsatt henne för "omfattande fysiskt våld och övergrepp." 

Enligt den fallande domen som kommer igår kväll har juryn kommit fram till att Heards anklagelser mot Depp är falska och har varit i avsikt att skada ex-maken. Att Johnny Depp fälls även han beror på att hans advokat gått ut och kallat Heards anklagelser för "bluff".

Både Amber Heard och Johnny Depp har uttalat sig efter domen:

”Den besvikelse jag känner i dag är obeskrivlig. Jag är förkrossad över att berget av bevis fortfarande inte räckte för att stå emot min ex-makes oproportionerliga makt och inflytande”, Heard till BBC.

Och Jonny Depp säger:

”Efter sex år har juryn gett mig livet tillbaka. Ända från början var målet att avslöja sanningen, oavsett utgång i målet. Det bästa ligger ännu framför oss och ett nytt kapitel har äntligen börjat”.

Håll koll på Dopest.se för fler uppdateringar.