• André 3000. Foto: Supreme
  • Foto: Pressbild
  • Killer Mike. Foto: "Killer Mike - MOTHERLESS ft. Eryn Allen Kane (Official Music Video)" via Youtube / Skärmavbild
  • Eryn Allen Kan Foto: "Killer Mike - MOTHERLESS ft. Eryn Allen Kane (Official Music Video)" via Youtube / Skärmavbild

André 3000 & Future gästar Killer Mikes “Scientists & Engineers”

De tre Atlanta-ikonerna sammanstrålar på singel till Mikes kommande album, har även med sig sångerskan Eryn Allen Kane

När man pratar Atlanta som hiphop-stad kan man gå tillbaka generationer. På Killer Mikes (från Run The Jewels) singel “Scientists & Engineers” från det kommande albumet Michael får vi höra några av de största dela mick.

Han har nämligen tagit med sig Outkast-legendaren och solo-mystertiet André 3000 och trap-kungen Future för att leverera en historisk collab som är få förunnat. André är ökänt sparsam med sina gästverser och har under de senaste tio åren mest noterbart hörts med Frank Ocean på "Pink Matter" och "Solo Reprise" från albumen Channel Orange respektive Blonde. Han har annars främst setts runt om i världen med sin flöjt, samt hörts på podcasten "Broken Record" med legendariske producenten Rick Rubin.

Han står här för spårets första vers och använder sin tid till att reflektera över sin önskan att vara "80 when I get my second wind", en hint om en framtid med mer skapande. Den hoppfulla versen ekas av Future i refrängen, dock med en mer melankolisk text som beskriver hur han, nästan religiöst, står och reflekterar över sitt liv.

"Standin' in the rain
Washin' all my sins
And the streets ain't the same"

Singeln släpps även med fyra ytterligare låtar från albumet Michael, som släpps på fredag. En av dessa är "MOTHERLESS" som även fått en musikvideo, och likt “Scientists & Engineers” gästas den av lovande RnB- och soul-talangen Eryn Allen Kane, som förgyller de båda spåren med en finkänslig röst som får både egna rader och bakgrundsstämmor.

Lyssna på låtarna på Spotify nedan!