André 3000 släpper flöjtalbumet 'New Blue Sun'

17 år efter det sista Outkast-albumet är den mystiska artisten tillbaka, men inte som förväntat

Tidigare i veckan avslöjade NPR Podcast att André 3000, den legendariska Atlanta-rapparen från duon Outkast, förberedde en comeback med sitt första solo-album. Under en intervju med plattformen avslöjade André albumets åtta märkliga låttitlar, omslagsbilden samt att projektet inte innehåller någon rap alls. Faktum är att New Blue Sun inte innehåller några röster över huvud taget, utan bara flöjt.

Albumet är samproducerat av André och den hyllade multiinstrumentalisten Carlos Niño, och innehåller även spel från Nate Mercereau, Surya Botofasina, Deantoni Parks, Diego Gaeta, Matthewdavid, V.C.R, Diego Gaeta, Jesse Peterson,
och Mia Doi Todd. Hela albumet har flöjtinstrumentet träblås i centrum, i vadskivbolaget Epic Records beskriver som ett hyllningsverk i form av en levande, andande, ljudlig organism.

Angående att rappen är frånvarande från albumet svarar André med en försäkring om att hiphopen inte är helt borta från hans planer.

”Jag tror att folk tror att jag sitter och håller på ett rap-album, eller att jag sitter och väntar och bara inte ger ut dem på det sättet. Och nej, det är inte så”, säger han till NPR Podcast.

”I mitt huvud känner jag att jag verkligen skulle vilja göra ett rap-album. Så det kanske kommer hända en dag, men jag måste hitta ett sätt att säga vad jag vill säga på ett intressant sätt som är tilltalande för mig i den här åldern”, fortsätter han.

Lyssna på New Blue Sun på Spotify!