• Foto: YouTube

Andrew Tate släppt mot husarrest i Rumänien

Inväntar dom för människohandel och våldtäkt, släpps nu tillfälligt tillsammans med sin bror Tristan

Brittiska föredetta kickboxaren och influencern Andrew Tate har suttit häktad för bland annat människohandel och våldtäkt i Rumänien sedan april 2022. Tate, hans bror Tristan och deras två medarbetare, Georgiana Naghel och Luana Radu, har varit fokus för en människohandelsutredning av den rumänska polisen, som nu inväntar rättegång. I väntan på rättegång har nu bröderna överklagat häktningsbeslutet och vunnit, vilket resulterat i husarrest i deras hem i Rumänien.

Rumänska direktoratet för utredning av organiserad brottslighet och terrorism (DIICOT) har tidigare meddelat i ett pressmeddelande att bröderna Tate står inför anklagelser om organiserad brottslighet, människohandel och våldtäkt. Sex offer ska ha blivit utsatta för "fysiskt våld och psykiskt tvång" och utnyttjats sexuellt, med Naghel och Radu misstänkta för medhjälp.

2017 flyttade Tate från Storbritannien till Rumänien. Han sa till BBC i en tidigare intervju att han flyttade för att han gillade att "leva i länder där korruption är tillgängligt för alla" samt att han trodde att det skulle vara "mindre sannolikt att åtalas för våldtäkt" i Rumänien. Han har flertalet gånger tidigare anklagats för våldtäkt och våld mot kvinnor i England, utan att dömas.