Inför höst/vinter 2018 hedrar det lekfulla banbrytande strump- och underklädesföretaget Happy Socks den revolutionerande popkonstnären Andy Warhol med en ny kollektion i begränsad upplaga. Samarbetet är en tidlös hyllning till Warhols liv, arbete och strävan efter att göra konst tillgänglig för alla.

The Beatles, Pharrell Williams, Iris Apfel och nu Andy Warhol - Happy Socks har gått ihop med transcendenta musiker, konstnärer och varumärken genom åren. 
Genom att vara den främsta amerikanska konstnären under 1900-talet, utmanade Warhol världen att se konst på ett annorlunda sätt. För honom var konst allt och allt var konst. Liksom Happy Socks fann han skönhet i vardagliga platser och han ville att alla skulle få ta del av detta. Warhol sa en gång “Popkonst är för alla”. Fortsatt på den idén finns det inget objekt som förkroppsligar vardagen mer än en strumpa: Strumpkonst är för alla.
Genom att ta inspiration från Warhols idag ikoniska tryck speglar detta samarbete hans passion. Hans roll som den främsta popkonstnären och fortsatt strävan efter att göra konst tillgängligt för alla. Trycken i kollektionen består av dem mörka vackra blommorna, den ikoniska bananen från ett av de mest välkända skivomslagen i rock and roll-historia, som Warhol har producerat och designat. Det eleganta fräcka dollartecknet och den skinande rosa kon. 
Andy Warhol x Happy Socks kollektionen inkluderar sex unika par strumpor i mjukt bomull. Alla kommer att vara tillgängliga separat och fyra av dem kommer att finnas tillgängliga i ett begränsat antal designboxar. Kollektionen kommer vara tillgänglig från och med den 2a oktober 2018 i Happy Socks konceptbutiker, online på HappySocks.com samt hos utvalda återförsäljare.