Allt om Ant Wan på Avicii Arena

Se bilder, setlist & mer från en historisk kväll med Ant Wan & DOPEST på Avicii Arena i Stockholm

Lördagen den 30:e september intog Ant Wan Avicii Arena (Globen) i Stockholm för en historiskt utsåld spelning. DOPEST första live-produktion någonsin och Ant Wans första arenaspelning någonsin kunde inte bli annat än en succé. Milstolpen är en del av en resa som gått konstant framåt sedan debuten som tonåring när han under artistnamnet ”Råby”, efter hemorten Råby i Västerås, introducerade sig till svenska musikscenen med hård och ofiltrerad hiphop.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

Sedan 2018 har han gått under egna namnet Ant Wan och därefter har vi fått fyra studioalbum och tre EP:s, med för många miljonstreamande hits för att räkna på fingrarna. 25-åringen har dock hållit en låg profil live, vilket byggde upp en enorm förväntning inför hans återkomst till scenen. När spelningen avtäcktes i våras sålde den ut Hovet så snabbt att den flyttades till Globen, som också sålde ut inom minuter. Redan under morgonen på dagen för konserten började kön ringla sig utanför arenans staket, tillsammans med en parallell kö till en pop-up shop för merch på Brödernas mitt emot.

När det äntligen var dags strax efter klockan 20.30 på lördagen var det direkt klart att väntan var befogad. Redan från första ton på introt ”Malaika” dånar publikens sång så högt att den överröstar beatet. Efter det slutar den aldrig att ackompanjera Ant Wan på scenen, genom den 24 spår långa låtlistan som innehåller hits hela vägen från Råby-tiden till senaste singeln ”Go”, som framkallar allsång i hela arenan trots att den släpptes så sent som förra veckan.

På ”Heartbreaker” rullas Ant Wan in på en bår av läkare, en referens till den DOPEST-producerade musikvideon. På flera låtar görs han sällskap av dansare från Imenellas Unruly Crew. Showen exploderar i pyro på högre tempon som de i ”Bars” men han är inte heller rädd för att skala av allt och låta rösten tala när farten skruvas ned. På balladen ”Soldat” börjar Ant Wan spela introt på piano, innan kvällens DJ Nisj tar över flygeln och de tillsammans framför en akustisk version som håller stämningen i ett strypgrepp. På några av de största hitsen, ”Dum” & ”Komplicerat” skulle publiken lika gärna kunnat ha tagit över spelningen helt.

@dopest.se

Ant Wan – Dum 🌐🔥 Den här va sjuk #antwan #antwangloben #fyp #dopestse

♬ Dum – Ant Wan

Tillsammans med en enorm bevingad staty (som troligtvis är världens största 3D-printade skulptur) och mäktiga visuals rör sig Ant Wan runt scenen men en självklarhet som att han har gjort spelningen hundra gånger. Han blir dock märkbart rörd när han sätter sig på trappan och tittar ut över publikhavet som glittrar av mobiltelefoner. Han pausar, känner på orden och tar in stunden varje gång innan han pratar. När han säger ”Jag kommer aldrig att glömma er, hoppas ni aldrig glömmer mig” behövs inget annat svar än publikens skrik.

På avslutande ”1942” kliver Ant Wan ut i den outfit han bar i den episka musikvideon. Bakom honom syns ett rörligt vinterlandskap och mot slutet faller konfettisnö över publiken, som efter att Ant Wan klivit av scenen inte kan sluta ropa efter mer. Såklart återvänder han för ett segervarv, när han passande nog spelar ”En Till Dans” medans ”snön” fortfarande viner runt i arenan. Kvällens sista låt sjungs med samma styrka som den första och när han sätter sig på trappan och låter publiken ta över helt är det ett ögonblick av triumf. Historia har skrivits och rösterna som enades i Avicii Arena stannar inte där, de kommer att höras långt efter att kvällen är slut.

Se exklusiva bilder från spelningen i galleriet ovan och hela setlisten nedan!

SETLIST

AKT I
1. Malaika
2. Free
3. Kärlek
4. Heartbreaker
5. Wenak
6. Habiba
7. Dum
AKT II
8. Testa
9. Go
10. Loyal
11. Drip
12. Råby Medley (Jett On Jett/Hayati/Blomman/Pushar/Mitt Liv)
13. Kall
AKT II
14. Bars
15. En
16. Marbella
17. No Love
18. Jag & Du
19. Soldat (akustisk med Nisj + med beat)
AKT IV
20. En Till Dans
21. Mama
22. Komplicerat
23. 1942
ENCORE
24. En Till Dans