A.P.C. öppnar sin andra butik i Stockholm

Kompletterar butiken på Jakobsbergsgatan bara månader efter den öppnades – se bilder på den nya affären på Nytorget här

I juli öppnar det ikoniska franska modevarumärket A.P.C. sin andra butik i Sverige, strategiskt placerad vid Nytorgsgatan 38 på Södermalm i hjärtat av Stockholm. Precis som i den första butiken, som öppnade på Jakobsbergsgatan i våras, spelar A.P.C. på likheterna mellan det parisiska märkets kreativa universum och den skandinaviska designfilosofin

”Min far representerade, i Tunisien, lackgarveriet Erenberg i närheten av Malmö och jag följde ibland med honom som barn. Dessa resor hjälpte mig att utveckla en viss estetik, en estetik som präglas av stramhet och rundhet. En känsla för skönhet som ligger till grund för A.P.C.-stilen. Jag har till och med fått frågan om A.P.C. är ett skandinaviskt varumärke! För mig är närvaron av dessa två butiker i Stockholm ett självklart val”, säger Jean Touitou, grundare av A.P.C.

Laurent Deroo Architecte, som har arbetat med A.P.C. i mer än 15 år och har ritat mer än 50 butiker världen över, har skapat en serie rum för den nya butiken. Designen skapar en dialog mellan två displayenheter i ett ljust rum med högt i tak. I den nya Nytorget-butiken syns massiva möbler i douglasfuru och okouméplywood, dekorerade med med färgade hartspaneler som visar upp dam- och herraccessoarer, medans en metallstruktur som hänger från taket ger utrymme för hängande föremål.

Den nya butiken öppnar upp på Nytorgsgatan 38 i Stockholm inom kort. För mer information, besök www.apcstore.com.