3 funktioner som kommer till iOS 18

Information har dykt upp om en rad förbättringar och nya funktioner, bland annat ett stort lyft i kontakten mellan iPhone & Android

Det nya året börjar starkt för Apple som enligt uppgifter till insider-källor som Macinsider har en hel drös med nya funktioner för den nuvarande iOS 17 och den kommande iOS 18, operativsystemen för deras iPhones.

Även om vi inte har officiell information eller ett releasedatum för iOS 18 finns det en del information om de funktioner som kan komma att implementeras. Här är tre av dessa som förväntas dyka upp under 2024.

Stöldskydd

Även om du har Face ID kan någon som lyckas få tag på ditt lösenord ändra ditt Apple ID-lösenord, stänga av ”Hitta min iPhone” och mycket mer för att få full kontroll över enheten. För att undvika problem vid stölder och andra situationer där din data är i riskzonen ska Apple därför introducera ett nytt stöldskydd, som kan slås på i inställningar. Funktionen gör så att flera alternativ, inklusive byte av lösenord och avstängning av stöldskyddet, endast kan göras med Face ID.

Stöldskydd kommer att få en större lansering i samband med iOS 17.3, enligt uppgifter.

RCS – Enklare meddelanden mellan iPhone & Android

RCS är en ny plattformsöverskridande standard för meddelanden, som i stort sett är en förbättrad version av SMS. Tidigare har väldigt många funktioner varit begränsade till Apples egna iMessage, vilket inneburit att meddelanden där den gröna textbubblan ersatt den blåa blivit sett som mer av ett problem än något annat. Med RCS är det slut på det, då den nya tekniken ger en rad förbättringar till meddelanden över plattformar, här är några exempel:

  • Foton och videor med högre upplösning
  • Ljudmeddelanden
  • Indikatorer för skrivstil
  • Läskvitton
  • Wi-Fi-meddelanden mellan iPhones och Android-enheter
  • Förbättrade gruppchattar, inklusive möjligheten för iPhone-användare att lämna en konversation som inkluderar Android-användare

AI-Siri

Bloomberg har spekulerat i att den ökade tillgängligheten av generativ AI kommer att stor del av iOS 18, inte minst för den interaktiva hjälpredan Siri. Apple ska enligt rapporter vilja integrera stora språkmodeller i Siri för att låta användare automatisera komplexa uppgifter, en funktion som skulle innebära djupare integration med appen Shortcuts. Dessutom ska Pages, Keynote, Xcode och Apple Music (som för övrigt får collab-playlists i iOS 17.3) ha använts i flera AI-test.