• Apple
  • Apple
  • Apple

Apple presenterar iPhone 12 Pro & iPhone 12 Pro Max med 5G

Läs om alla detaljer och funktioner

Apple presenterar iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max med 5G. En iPhone med kraftfulla A14 Bionic, helt ny utformning med Ceramic Shield-skydd, proffskamerasystem, LiDAR-teknik och den största Super Retina XDR-skärmen någonsin på en iPhone.

Cupertino, Kalifornien – Apple presenterade idag iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max, som ger en kraftfull 5G-upplevelse och innehåller avancerad teknik som spränger innovationsgränserna för användare som vill få ut mesta möjliga av iPhone. iPhone 12 Pro-modellerna har en ny design och Super Retina XDR-skärm från kant till kant, den största någonsin på en iPhone. Skärmen skyddas av ett helt nytt skärmskydd med Ceramic Shield, som gör iPhone-skärmen mer hållbar än någonsin. Det Apple-designade A14 Bionic-chippet är det snabbaste i en smartphone och driver imponerande datoroptimerade bildfunktioner, inklusive helt nya Apple ProRAW för mer kreativ kontroll i bilder, samt den första heltäckande videoupplevelsen med Dolby Vision med upp till 60 bilder/s. De helt nya kamerasystemen innehåller en imponerande ultravidvinkelkamera, ett teleobjektiv med ännu större brännvidd på iPhone 12 Pro Max och nya vidvinkelkameror som tar bilder och videor i proffskvalitet i stark eller svag belysning.

iPhone 12 Pro-modellerna har även ny LiDAR-teknik för fängslande upplevelser av förstärkt verklighet (AR), MagSafe som ger kraftfull trådlös laddning och ett helt nytt ekosystem med tillbehör som är enkla att fästa på iPhone. iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max kommer att finnas i fyra finishar i rostfritt stål: grafit, silver, guld och stillahavsblå.

Förhandsbokningen av iPhone 12 Pro startar fredagen den 16 oktober med leverans från fredagen den 23 oktober. iPhone 12 Pro Max kan förhandsbokas från fredagen den 6 november och finns i butik från fredagen den 13 november. iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max kan väljas med 128 GB, 256 GB eller 512 GB lagring i grafit, silver, guld och stillahavsblå och kostar från 12 495 SEK respektive 13 795 SEK.

Mångsidigt proffskamerasystem

iPhone 12 Pro har den nya vidvinkelkameran med sju element med en bländare på ƒ/1,8, den snabbaste någonsin på en iPhone, för 27 procents bättre bilder och video i låg belysning, ultravidvinkelkameran med 120 graders bildvinkel, ett teleobjektiv med 52 mm brännvidd, som ökar det optiska zoomområdet till 4x. iPhone 12 Pro Max har en bländare på ƒ/1,6 har en 47 procent större sensor med 1,7μm pixlar för en enorm 87-procentig förbättring i svagt ljus. Även den har ultravidvinkelkameran och ett teleobjektiv med 65 mm brännvidd för större flexibilitet med ännu närmare närbilder och snävare beskärningar. Tillsammans erbjuder kamerorna i systemet 5x bättre optiskt zoomområde. 

Realistisk AR och innovativa kameraupplevelser
Den helt nya LiDAR-tekniken finns nu i Pro-serien och gör det möjligt att mäta ljusavstånd och använda informationen om pixeldjup i en scen. Den här tekniken ger snabbare, mer realistiska AR-upplevelser och ger 6x bättre autofokus i svag belysning för bättre återgivning och minskad exponeringstid i bilder och video.
Nya innovativa tillbehör med MagSafe
MagSafe förbättrar den trådlösa laddningen för en bättre, effektivare upplevelse och skapar ett ekosystem med stilrena tillbehör som är enkla att fästa på iPhone 12 Pro-modeller.7 MagSafe gör iPhone till en unik upplevelse med ett flertal magneter runt den trådlösa laddningsspolen, som är optimerade för perfekt placering och effektivitet och som fäster på iPhone varje gång. MagSafe-laddare ger en effekt på upp till 15 W samtidigt som det går att använda befintliga Qi-aktiverade enheter. 
Nu med iOS 14
iOS 14 skapar en helt ny upplevelse på iPhone med nya sätt att anpassa hemskärmen. Nya snygga widgetar ger snabb information med ett ögonkast och det går att välja storlek på dem när man lägger till dem på en sida på hemskärmen.